Woonschip

Woonschip in Amsterdam €1550.000 k.k.

Gemotiveerde verkoper heeft net de prijs verlaagd van dit grote woonschip van € 1.700.000,-- k.k. naar € 1.550.000,-- k.k.

Woonschip Generaal Praag is in alle opzichten indrukwekkend! Met een enorme lengte van wel 50 meter herbergt het schip niet minder dan 2 woonvertrekken met bijbehorende keuken, 6 slaapkamers en 5 volledige badkamers. En dan is er ook nog een unieke binnentuin van 36 m2 onder een elektrisch schuifdak. Met zo veel ruimte zijn de mogelijkheden onbegrensd, een atelier of praktijk aan huis bijvoorbeeld. Of vraag net als de huidige eigenaar een vergunning aan voor een B&B aan boord.

Indrukwekkend is ook de zeer luxueuze afwerking van het interieur, tot in de puntjes verzorgd en helemaal klaar om zo te betrekken! Het schip is in 2013 volledig gerenoveerd. Daarbij werd de opbouw verhoogd, wat ervoor zorgt dat de red-cederhouten plafonds extra hoog zijn. Het gehele schip werd voorzien van cementdekvloeren en vloerverwarming, afgewerkt met onder andere leisteen, marmoleum en notenhouten parket. Bovendien werd het totale schip optimaal geïsoleerd volgens de brandvertragingsnormen.

Het schip heeft 4 gedeeltes, gescheiden door brandwerende muren.

Deel A
Boven: stuurhuis (voordeur/entree); korte trap naar keuken; vide naar woonkamer (hoogte 4.5 m); ruime eetkeuken met uitgebreide inbouwapparatuur en veel ruimte voor een grote eettafel; openslaande deuren naar terras op het achterdek (zuid) met uitzicht op de Amstel richting de Rembrandt Toren. Beneden: hal; slaap-/werkkamer met badkamer en suite; zeer ruime woonkamer (hoogte 3.2 m); openslaande stalen deuren naar de overdekte binnentuin; grote berging onder de keuken (hoogte 1.7 m).

Deel B
Binnentuin (5.8X6.2 m) met natuurstenen kiezelvloer, vloerverwarming, elektrisch bedienbaar schuifdak, water-/tuinslangaansluitingen en afvoer voor het regenwater; 3 sets openslaande stalen deuren met isolatieglas naar de aangrenzende woonvertrekken.

Deel C
Master bedroom; zeer ruime badkamer en suite met kraan en afvoer voor het plaatsen van een vrijstaand bad en openslaande deuren naar de binnentuin; derde slaapkamer; service-/wasruimte; nooduitgang.

Deel D
Het woongedeelte in de extra hoge boeg van het schip heeft een eigen ingang via het voordek. Indeling: ruime living (split level); 3 slaapkamers met 3 aangrenzende badkamers; flinke bergruimte; verbinding naar de serviceruimte en nooduitgang; terras op het voordek met uitzicht op de Amstel richting Carré en Stopera.

Niet alleen binnen, maar ook van buiten verkeert de Generaal Praag in een uitmuntende staat van onderhoud. De rijke historie van dit stoere, extra stevig gebouwde schip begint in 1926 toen het als motorloze duwbak van het type Kempenaar onder de naam Geertruida van de werf kwam. Aanvankelijk vervoerde het vracht in het Belgisch-Nederlandse grensgebied. In 1939 werd het gevorderd door de Nederlandse overheid, waarna het tijdens de Tweede Wereldoorlog  diende als hospitaalschip in Rotterdam. In de jaren 80 kwam het naar Amsterdam en kreeg het een woonbestemming.

De mooie ligplaats op de Amstel is gunstig ten opzichte van winkels en horeca in de populaire stadswijk De Pijp en gemakkelijk bereikbaar vanaf de A2. Voor de deur is ruimschoots (betaalde) parkeergelegenheid. Naast het schip is een strook langs de kade thans in gebruik als geveltuin.

Om de vele kwaliteiten van dit schitterende woonschip zelf te ervaren, kunnen wij een uitgebreide bezichtiging van harte aanbevelen!

Specificaties Amsteldijk 728 te 1074 JH Amsterdam :

Casco: Staal Afmeting: 50 x 6.60 m Aantal kamers: 8 Makelaar: AWN Makelaardij Woonoppervlakte: 260 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 61WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars