NIEUW Woonboot

Woonboot in Amsterdam €600.000 k.k.

Prachtig woonschip op het zonnigste deel van wat veel Amsterdammers de mooiste gracht van hun stad vinden.

Wat je noemt een begerenswaardige ligplaats voor deze elegante Zeeuwse klipper! De Louisa-Maria werd gebouwd in 1902 en heeft rond het jaar 2000 een zeer grondige renovatie ondergaan waarbij de vlakspanten, het vlak en de kimmen werden vervangen door nieuw 8mm dik staal. Dit voorjaar is het schip nog uit het water geweest voor inspectie van het onderwaterschip wat in zeer goede staat bevonden werd. Dat betekent onbezorgd genieten van wonen op het water, waarvoor circa 60 m2 aan woonoppervlak beschikbaar is.

Via een trap achter de entree op het voordek kom je de woonruimte binnen tussen rechts het slaapvertrek en links de woonkamer en keuken. De slaapkamer heeft vaste kastruimte en lichtinval door een dakraam. De woonkamer heeft eveneens daklichten en authentieke patrijspoorten die de nautische sfeer verhogen. Er is een houtkachel aanwezig en een moderne open keuken voorzien van apparatuur. In de badkamer is een bad/douchecombinatie, toilet en een wastafelmeubel met onderbouwwasmachine. De oorspronkelijke roef van het schip, thans ingericht als kinderkamer, bevindt zich een paar treden hoger. Hier is ook de tweede entree tot de woning via het achterdek.

Omdat de ligplaats op het zuiden georiënteerd is, kun je de hele dag goed toeven op het grote zonnedek voorzien van zweefparasol. Heerlijk om op de eigen voorplecht met een drankje te genieten van langsvarende bootjes en de gezellige bedrijvigheid aan wal. Saai is het nooit hier aan de rand van de Jordaan. Er zijn veel leuke winkels in de buurt, maar ook de bekende markten, talloze cafés en populaire restaurantjes. Voor de dagelijkse boodschappen of om te shoppen kun je ook prima terecht op de nabijgelegen Haarlemmerdijk.

De Brouwersgracht is zowel met het OV als met de auto goed bereikbaar. Of loop in slechts 5 minuten naar het Centraal Station. Wonen op de mooiste gracht? Kom kennismaken met de Louisa-Maria!

Bijzonderheden:

- Grondig gerenoveerd onderwaterschip

- Zeer gewilde ligplaats

- Ruim zonnedek op het zuiden

Specificaties Brouwersgracht 64 te 1013 GX Amsterdam :

Casco: Staal Afmeting: m Aantal kamers: 3 Makelaar: AWN Makelaardij Woonoppervlakte: 59 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 57WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars