• De geWoonboot

  DOOR DE WATERWONEN REDACTIE

  “Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en willen we mensen inspireren.” Voor Joan Kramer en Jan Huisman is duurzaam drijvend werken en wonen heel gewoon. Met de geWoonboot laten zij zien hoe duurzaam drijvend werken en wonen er uit kan zien. Op deze manier dragen zij uit wat je zelf kunt bijdragen aan een beter milieu en inspireren ze anderen om ook hun kennis te delen. “We hopen zo bij bezoekers een vonkje over te laten springen.”
   
  De geWoonboot wil graag haar kennis over duurzaam, drijvend werken en wonen, delen en verrijken. We ontmoeten namelijk regelmatig bijzondere gasten en zijn zelf zeer actief met ons brede en inspirerende netwerk. De boot biedt ons een aantrekkelijk veelzijdig platform.
   

  De geWoonboot is door architect Henk de Velde in 2006 ontworpen en is als prototype gebouwd door Delta Wonen Zwolle. Vijf jaar lang was de geWoonboot onderdeel van de lokale duurzame energie-expositie ‘Opgewekt.nu’ van Pauline Westendorp, waarna zij haar huidige functie kreeg. Tijdens deze expositie op de NDSM-werf in Amsterdam Noord was op de geWoonboot te zien hoe ‘gewoon’ duurzaam wonen en werken op het water eigenlijk is. De huidige eigenaren Jan Huisman en Joan Kramer waren bij de expositie ‘Opgewekt.nu’ betrokken. Jan is scheepsbouwer van beroep en was verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, Joan voor de boekingen en het organiseren van evenementen en bijeenkomsten. De geWoonboot is op de NDSM-werf gebleven. Amsterdam Noord heeft namelijk veel belangstelling en ambitie op het gebied van milieu en duurzaamheid. Omdat het stadsdeel veel water heeft, worden in Noord nieuwe manieren van wonen op het water ontwikkeld waarbij duurzaamheid centraal staat. De geWoonboot is inspiratiebron voor de meest duurzaam drijvende woonwijk van EuropaSchoonschip in Amsterdam Noord, genaamd Schoonschip.
   

  Jarenlang was de geWoonboot vernieuwend en innovatief. Destijds is gebruik gemaakt van de meest duurzame systemen en materialen. Ook in 2015 bleef de geWoonboot zich ontwikkelen, van energie-neutraal tot energie-producerend. Energie-overschotten kunnen nu worden teruggeleverd aan het net en binnenkort ook opgeslagen in de elektrische sloep. Bovendien maken de eigenaren plannen voor een vernieuwde 2.0 versie van de boot.
   

  De geWoonboot is een een unieke, milieuvriendelijke vergader- en trainingslocatie bij de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Meer info: https://gewoonboot.nl

  DELEN MET

Adverteren op WaterWonen?

Informeer eens naar de vele mogelijkheden om deze specifieke doelgroep te bereiken.

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars