VERKOCHT Woonboot

Woonboot in Amsterdam

Dit fraai gelijnde klippertje heeft als afmetingen 23,09 x 5,17 m, het is uitstekend verbouwd en al sinds 1975! in gebruik bij de huidige eigenaren. Zij hebben er 43 jaar hun ziel en zaligheid in gestopt; het resultaat mag er zijn, een heerlijk bewoonbaar woonschip dat in uitstekende staat van onderhoud verkeert! Het schip ligt in het water van het Buiten IJ, aan de steigers bij Schellingwoude. Op de fiets is het centrum van Amsterdam goed bereikbaar, het groot winkelcentrum Buikslotermeerplein is vlak bij en voor de dagelijkse boodschappen kun je bij de tegenover gelegen Landmarkt terecht. Over het water zijn de mogelijkheden eveneens groot; het Markermeer is zonder obstakels bereikbaar en via de Oranje Sluizen ben je ook zo in de binnenstad. Het schip beschikt weliswaar over een voortstuwingsinstallatie maar deze verkeert niet in direct werkende staat, het wordt dan ook als stationair liggend woonschip te koop aangeboden. Voor de ligplaats is jaarlijks ca. € 1.000,-- huur verschuldigd aan het Rijksvastgoed bedrijf. In 2014 is voor het laatst groot onderhoud bij een werf gepleegd, verkopers garanderen dat het onderwatercasco aan de verzekeringsvoorwaarden zal voldoen. Uiteraard is een keuring toegestaan.

INDELING:
Verlengde roef met entree, doorgang naar achteronder wi. slaapmogelijkheid. In het voormalig ruim is een ruime woonkamer met half open keuken, een badkamer, een ruime slaapkamer en een technische ruimte. Berging in vooronder. In de salonroef ligt een fraaie eikenhouten vloer, in de woonkamer is de vloer van eucalyptushout en in de keuken Portugese tegels. Het interieur is door de aanwezigheid van grote dakramen en ramen fraai licht. De woning is goed geïsoleerd en wordt centraal verwarmd door een oliegestookte CV-ketel. Verder zijn er aansluitingen op riolering, water en elektra en telefoon/internet. Het schip biedt veel buitenruimte, vanaf het achterdek is het uitzicht over het Buiten IJ wijds en fraai!

Geen overdrachtsbelasting verschuldigd!

Specificaties De klipper *ALK*, gebouw in 1905 te Enkhuizen, is thans te koop met een mooie ligplaats aan een van de steigers te Schellingwoude! :

Casco: Staal Afmeting: 23,09 x 5,17 m Aantal kamers: 3 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 69 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 10WATERWOON NIEUWS


 • Nieuw WaterWonen portal

  De nieuwe portal van WaterWonen heeft het grootste aanbod van woonboten, woonschepen en watervila’s in...

  LEES MEER

 • Eisen woonboten anders dan van gewone huizen

  Woonboten die na 1 januari 2018 worden gebouwd, hoeven niet meer aan alle eisen van...

  LEES MEER

 • Woonboot in Arnhem aangevaren door tanker

  Woensdag 7 juni werd ’s morgens een woonboot in de Rijnhaven aan de Westervoortsedijk in...

  LEES MEER

 • Woonboot van het jaar

  In 2015 werd de eerste keer een verkiezing georganiseerd waarbij woonboten in het zonnetje gezet...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars