NIEUW Woonboot

Woonboot in Spaarndam €550.000 k.k.

Wat een droomplek!

De Laars, ten zuiden van Spaarndam, is een klein maar waardevol natuurgebied dat maar weinig mensen kennen. Als een schiereiland steekt dit minireservaat uit in het water van plas De Mooie Nel. Je vindt er wilgenschietbos, ruigtekruiden, compact struweel en een fraaie rietoever. Het is een broedplaats voor zeldzame vogels zoals de snor en de roerdomp. Het gebied wordt dan ook gekoesterd door de waterbewoners die er met hun schepen langs liggen. Op deze paradijselijke plek ligt woonschip De Goede Verwachting aan een heerlijke natuurtuin op 465 m2 eigen grond.

Het schip uit 1891 biedt met 95m2 woonoppervlak en 3 slaapkamers meer dan genoeg leefruimte, ook voor een jong gezin. De entree van de woning is in de opbouw waar thans de eetkamer is. Een koekoek in het dak zorgt hier voor veel lichtinval en de ramen rondom geven verbinding met buiten. Hiervandaan kun je omlaag naar een romantisch slaapvertrek in het achteronder. Een andere trap komt uit in de open keuken met gasfornuis en een proviandkast in de voormalige motorruimte. De gezellige woonkamer heeft verscheidene daklichten, een houtkachel en een vaste kast waar de oude deurtjes uit de roef voor zijn hergebruikt. Verder naar voren in het schip is een hal met ruimte voor een bureau, een vaste kast en de toiletruimte. Aan de hal liggen voorts de tweede en derde slaapkamer en de badkamer met ligbad, douche en wastafelmeubel. Ook in dit deel van het woonschip zijn overal daklichten.

In de geweldige tuin staan een houten berging met aangrenzende terrasoverkapping en een idyllische tuinkamer. Langs het terras aan het water kan een pleziervaartuig worden afgemeerd. De Mooie Nel is een geliefde recreatieplas. Hiervandaan vaar je over het Spaarne naar de Haarlemse binnenstad of via de Ringvaart naar Amsterdam. Maar je kunt ook via de sluis in Spaarndam naar het Noordzeekanaal en verder.

Omdat De Laars geen doorgaande weg is, geniet je hier van heel veel rust en privacy. Toch is alles dichtbij. Zo kun je voor de dagelijkse boodschappen prima terecht in Spaarndam of pak de fiets of de auto naar Haarlem of Velserbroek. Met station Spaarnwoude op 10 minuten fietsafstand ben je ook in een mum van tijd in Amsterdam.

Dit prachtschip op een prachtlocatie moet je gezien hebben!

Bijzonderheden:

Zeer bijzondere ligplaats
Tuin op 465m2 eigen grond
Heel veel rust en privacy
In natuurgebied

Specificaties De laars 3 te 2064 JZ Spaarndam :

Casco: Staal Afmeting: m Aantal kamers: 4 Makelaar: AWN Makelaardij Woonoppervlakte: 95 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 55WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars