VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD Woonschip

Woonschip in Spaarndam

Fraai varend woonschip op een waanzinnig mooie locatie!

Waterwoningen liggen wel vaker op bijzondere plekken, maar de ligplaats van woonschip Bruxelles No.16 lijkt alles te overtreffen! De Laars ten zuiden van Spaarndam is een klein maar waardevol natuurgebied dat maar weinig mensen kennen. Het gebied wordt gekoesterd door de waterbewoners die er met hun schepen langs liggen. Je vindt er wilgenschietbos, open ruigtekruidenvelden, compact struweel en een prachtige rietoever. Het is een broedplaats voor zeldzame vogels zoals de snor en de roerdomp. Als een schiereiland steekt dit minireservaat uit in het water van plas De Mooie Nel en langs de uiterste punt daarvan ligt dit ranke woonschip afgemeerd.

De Bruxelles No.16 dateert uit 1886 en ligt er dankzij goed onderhoud mooi bij. Het schip is voorzien van een Volvo Penta motor en beschikt over het CVO/CBB-certificaat. Voor je woongenot aan boord is 73m2 beschikbaar en in de bosrijke tuin staat een houten berging van 21m2 voor het opbergen van al je spullen.

Direct achter de entree op het achterdek ligt de praktische woonkeuken met inbouwapparatuur en een eethoek. Langs een trapje daal je af naar de oergezellige woonkamer met veel warme houttinten en authentieke patrijspoorten voor een puur nautische sfeer. Net als overal op het schip zorgen grote daklichten voor een mooie lichtinval. Aangrenzend aan de woonkamer is er een werkhoek met vast bureaublad.
De badkamer is voorzien van een douche/ligbadcombinatie, een wastafelmeubel en het toilet. Voor de wasmachine en droger is er een aparte ruimte, waar ook de op diesel gestookte cv-installatie hangt. Aan een halletje met vaste kastruimte liggen de twee slaapvertrekken: een slaapkamer met vaste kast en een romantische tweepersoons slaapkooi in de boeg van het schip.

De heerlijke natuurtuin biedt volop privacy, want hier, aan het uiteinde van De Laars, komen geen voorbijgangers. Je waant je Robinson Crusoe op zijn eiland. Toch is de bewoonde wereld vlakbij. Voor de dagelijkse boodschappen kun je prima terecht in Spaarndam of pak de fiets of de auto naar Haarlem of Velserbroek. De Mooie Nel is een geliefde recreatieplas. Hiervandaan vaar je over het Spaarne naar de Haarlemse binnenstad of via de Ringvaart naar Amsterdam. Maar je kunt ook via de sluis in Spaarndam naar het Noordzeekanaal en verder.

Een prachtschip op een prachtlocatie. Laat deze buitenkans niet aan je voorbijgaan!

Bijzonderheden:

 • Vrij uitzicht
 • Veel rust en privacy
 • In natuurgebied
 • Aan open vaarwater
 • Afmeren pleziervaartuig van 5x2m.

Specificaties De Laars 7 te 2064 JZ Spaarndam :

Casco: Staal Afmeting: m Aantal kamers: 3 Makelaar: AWN Makelaardij Woonoppervlakte: 73 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 54WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars