VERKOCHT Waterwoning

Waterwoning in Beneden-leeuwen

In een strang van de Waal ligt deze riante woonark met ruim 200m2 aan woonoppervlakte, met vele gebruiksmogelijkheden. Met het steeds veranderende uitzicht heb je elke dag het gevoel op vakantie te zijn, doordat het groen om je heen verandert met de waterstanden en de seizoenen. Alle belangrijke voorzieningen zijn ook nog eens binnen handbereik in het mooie Beneden Leeuwen. Benieuwd geworden? Kom dan zeker eens kijken op de Muiter in Beneden Leeuwen.

Door de unieke indeling van deze woonark zijn er 3 aparte woonunits voor bijvoorbeeld studenten te maken. Ook kan één appartement zelf bewoond worden en de 2 andere units kunnen verhuurd worden middels bijvoorbeeld B&B. Een andere optie is de woonark te gebruiken als Kangaroewoning, waarbij de bovenste en links onderste verdieping samen worden getrokken en de rechter onderverdieping voor bijvoorbeeld ouders wordt gebruikt.

Omgeving

De woonark ligt afgemeerd in een nevengeul met een open verbinding met de Waal. Tussen de woonark en de Waal is een natuurgebied genaamd Kaliwaal, waar ook enkele runderen en paarden lopen. Deze ligplaats biedt een oase van rust, met de belangrijkste voorzieningen op fietsafstand in Beneden Leeuwen.

Beneden Leeuwen is verder met de auto goed bereikbaar via de N322 naar de A50/A73 richting Nijmegen of via de N323 naar de A15 richting Tiel en Utrecht. In deze grotere steden zijn alle voorzieningen te vinden. De universiteiten van Nijmegen, Wageningen en Utrecht zijn goed bereikbaar. Rond de woonark is voldoende parkeermogelijkheid op de Strangkade.

Via het pontje van Druten-Dodewaard/Ochten is de Betuwe perfect met de fiets te ontdekken. In het zuiden vind je het recreatiegebied De Gouden Ham naast Maasbommel, perfect voor een dagje op het water.

Woonark De Muiter ligt gezamenlijk met 13 andere woonboten in het stukje zijarm van de Waal. Verderop liggen nog eens 8 woonboten afgemeerd. In het tussenliggende gebied is herontwikkeling gepland, genaamd de Kraanbaan met 64 woningen. De historische Kraanbaan en Klef worden getransformeerd tot een dynamisch leefgebied.

Indeling

Via een stalen, oerdegelijke loopbrug wordt de woonark bereikt met een ruim(e) omloop/terras op het zuidoosten. De woonark heeft 3 aparte woongebieden, die gekoppeld of afzonderlijk van elkaar kunnen worden gebruikt.

Rechtsonder vindt u een woonruimte van 64 m2 met eigen entree. Via de ingang komt u binnen in de ruime woonkamer met open keuken, zitkamer en separate slaapkamer. Naast de keuken is een aparte douche en toilet. Hier is tevens een doorloop naar de wasruimte met wasmachine opstelplaats.

Linksonder vindt u de 2e woonruimte van 60 m2 met een woonkamer met open keuken, ruime slaapkamer met kastenwand en en-suitebadkamer. Deze is daarnaast vanuit de gang bereikbaar. Achter de keuken is de bijkeuken/werkplaats bereikbaar.

In het midden van de woonark is via een trap de ruime bovenverdieping van 80 m2 bereikbaar. Links vindt u de ruime woonkamer met bijkeuken en grote slaapkamer met voorbereidingen voor de badkamer. Rechts vindt u de keuken met veel werkbladruimte en toegang tot het dakterras. Vanaf het dakterras heeft u een prachtig uitzicht over de Waal.

Techniek

Als basis voor deze woonark zijn 2 gekoppelde betonnen casco’s uit 1956. Door de rompvorm kunnen ze bij hoogwater de Waal goed aan. In 2024 zijn nieuwe afmeerpalen geslagen en de oudere palen zijn beschikbaar voor het afmeren van een drijvend terras. Dit is gezamenlijk maximaal 271 m2 volgens de watervergunning. De huidige woonark met terras heeft een oppervlakte van 238 m2.

De opbouw van de woonark is opgebouwd uit houtskeletbouw met nieuwe dakbedekking (in 2023 met PVC) en aluminium panelen boven en hout beneden. Aan de binnenzijde is er al veel aangepakt, zoals waterleidingen en elektrakabels, bijna alle plafonds, nieuwe badkamers beneden en de badkamer boven is voorbereid. Het geheel is bijna volledig geïsoleerd, wat ten gunste komt van de stookkosten.

De nieuwe eigenaar kan de ruim 200 m2 naar eigen wens verder afronden en naar eigen smaak inrichten.

Enkele kenmerken van de waterwoning:

 • Bouwjaar casco 1956
 • Afmeting van casco is ongeveer 30 x7 meter
 • Woonoppervlakte van ruim 200 m2
 • Mogelijkheid tot 3 separate woonruimtes
 • Recent vervangen meterkast met walaansluiting van 3x25A
 • Nieuwe waterleidingen en grotendeels nieuwe elektra kabels
 • Verwarming met 2 pellet kachels en 1 houtkachel
 • Warmwater via 2x elektrische boiler van 140 liter. Tevens 2 keukenboilers aanwezig.
 • Nieuwe afmeerpalen geslagen in 2024
 • Dakbedekking van PVC in 2023 geplaatst
 • Dakisolatie is ook in 2023 geplaatst
 • Houten kozijnen met dubbelglas
 • Schilderwerk buiten is in 2022/2023 afgerond
 • Buitenbekleding van hout (onder) en aluminium profielen (boven)
 • Homa rioolpomp uit 2020
 • Dakterras met uitzicht op de Waal van 1,8 x 5 meter
 • Ruim terras op het zuidoosten
 • Drijvend terras mogelijk op de naastgelegen drijvende kas op het noordwesten
 • Demontabele schuur en fietsenhok op de kade
 • Liggelden op dit moment niet van toepassing
 • Nutsaansluitingen: stroom, water, riolering en glasvezel
 • Watervergunning van Rijkswaterstaat tot maximaal 271 m2

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze riante woonark in Beneden Leeuwen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden van een bezichtiging.

Over het woonschip hoeft geen overdrachtsbelasting te worden voldaan. Uw notaris kan u hier nader over informeren.

Onze beschrijvingen zijn met de grootste zorg samengesteld, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het staat u vrij de afmetingen en gegevens te controleren tijdens een bezichtiging.

Steeds meer gemeenten stellen een zelfbewoningsplicht in voor toekomstige eigenaren. Neem hiervoor contact op met de gemeente of dit voor u als toekomstige eigenaar ook van toepassing is.

Specificaties De Muiter in Beneden Leeuwen :

Casco: Beton Afmeting: 30 x 7 m Aantal kamers: 6 Makelaar: WesselsWaterwonen Woonoppervlakte: 200 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 71WATERWOON NIEUWS


 • Mogelijkheden voor financieren woonboot snel duidelijk met gratis hypotheekgesprek

  Creatieve en alternatieve woonvormen krijgen steeds meer aandacht. En wonen op het water is een...

  LEES MEER

 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars