VAREND WOONSCHIP

Zonder Ligplaats €279.500 k.k.

Gaffel Topzeil Kotter 19.60

Olivier van Meer heeft voor de ombouw van een Deense Hajkotter naar zeegaand commercieel jacht de tekeningen gemaakt waardoor ze een sierlijk zeegaand klassiek zeilschip met zeer goede zeileigenschappen is geworden.

Een echte dame die voor iedere historische haven een aanwinst is.

Door de huidige eigenaar is er altijd zeer goed onderhoud uitgevoerd. Dit wordt o.a. bij H. Bültjer Bootswerft in D-Ditzum gedaan. In 2019 zijn bijvoorbeeld het gehele vrijboord (tot 1 gang onder de waterlijn) en de verschansing inclusief oplangers vernieuwd.

Het betreft een jacht dat onder klasse is (Register Holland Zeevaart). Dit betekent dat er ieder jaar keuringen plaatsvinden. De nieuwe rondhouten zijn gemaakt en in onderhoud bij mastenmaker Piet Blaauw in Stavoren.

Haar afmetingen zijn ca. 26.00/19.60 x 4.96 x 2.35 m. De doorvaarthoogte is ca. 21,00 m. Ze is o.a. voorzien van een 164 pk / 121 kW DAF diesel motor, hydraulische koppeling, CV op diesel + houtkachel, hydraulische boegschroef, hydraulische hekschroef, generator fluisterset, ca. 2500 liter drinkwater in 2 tanks, ca. 1350 liter diesel in 1 tank, ca. 350 liter vuilwatertank in 2 tanks, 2x 12 personen reddingsvlot met certificaat.

Ondanks haar afmetingen is ze handzaam en goed te manoeuvreren mede door de aanwezige hydr. boeg- en hekschroef. Een stoere kop, mooie zeeg, harmonieuze lijnen en een goed onderwaterschip.

Er zijn in totaal 5 hutten waarvan 4 voor de gasten, elk met stapelbed en wasbak. De stahoogte is in de badkamer / toilet voor (ca.) 2,03 m, in de gastenhut (ca.) 1,99 / 1,97 m, in de gang / corridor (ca.) 2,01 m, in de salon (ca.) 2,13 / 2,05 m, in het deckhouse (ca.) 2,15 m, in het achteronder (ca.) 1,91 m en in de badkamer / toilet achter (ca.) 1,90 m.

In onze ogen een zeer goed onderhouden zeegaand zeiljacht, gekoesterd door de eigenaar waarvoor we een liefhebber zoeken die de Esther Jensen in zijn of haar hart zal sluiten.

Specificaties Gaffel Topzeil Kotter 19.60 :

Casco: n.v.t. Afmeting: 26.00/19.60 x 4.96 x 2.35 m Aantal kamers: Makelaar: Doeve Makelaars Woonoppervlakte: m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD ZONDER LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 1WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars