NIEUW Woonschip

Woonschip in Amsterdam €825.000 v.o.n.

Heel mooi gelijnde, bij scheepswerf Boot gebouwde  klipper *AVONTUUR* te koop met een van de mooiste ligplaatsen in het Westerdok.

De *AVONTUUR*  werd in 1908 gebouwd en heeft als afmetingen 27.60 x 5.00 m. Het woonschip verkeert zowel interieur als exterieur in uitstekende staat. De huidige eigenaren hebben het in 2008 geheel gestript en opnieuw opgebouwd. De verbouwing is goed gedocumenteerd met als resultaat een fantastisch, historisch schip dat  uitstekend bewoonbaar is. In 2019 is het voor het laatst voor groot onderhoud naar de werf geweest, een keuringsrapport is aanwezig. Het vloeroppervlak bedraagt ca. 117 m2, de indeling is aantrekkelijk; in de royale roef bevindt zich een tweepersoons slaapkamer met douche en wastafel, die de huidige bewoners regelmatig als B&B hebben ingezet. De roef is af te sluiten van de rest van het woonschip en beschikt over een binnendoorgang  en een eigen entree.

Het afwerkingsniveau is hoog, door de hele woning fraaie houten vloeren,  schitterende hardhouten lichtkappen, heel veel slimme bergruimte, enfin… de plaatjes spreken voor zich! Het schip voorzien van tuigage, de zwaarden, de mast en de giek verkeren in heel goede staat en dragen bij aan het fraaie, authentieke uiterlijk van het schip.

Het woonschip wordt centraal verwarmd en er is een houtkachel aanwezig, verder beschikt het over alle nutsaansluitingen.

Er is een ligplaatsvergunning afgegeven voor onbepaalde tijd en die is uiteraard overdraagbaar. Het jaarlijkse liggeld bedraagt ca. € 1800,--

Highlights zijn o.a.:

 • Dichtbij het Centraal Station.
 • Zonnige plek met veel ruimte om buiten te zitten.
 • In de straat alleen bestemmingsverkeer hierdoor zeer rustige en stille omgeving. ('s nachts goed slapen!)
 • Positieve reviews te lezen op Google Maps (b&b Westerdok Avontuur).

De bewoners aan het woord:

Wij hebben met veel plezier op ons prachtige schip 'Avontuur' aan het Westerdok gewoond. Vrijstaand wonen in het centrum van Amsterdam! De combinatie van de gezellige drukte van de stad en de rust van het Westerdok maakt deze plek echt heel bijzonder. We kochten ons schip 'casco' in 2008 en hebben haar omgebouwd tot een warm en comfortabel woonschip waarbij we haar oorspronkelijke functie en uitstraling zoveel mogelijk hebben gerespecteerd. Voor ons is het nu echter tijd voor een nieuw avontuur. We hopen dat de nieuwe bewoners net zo van deze plek zullen genieten als wij dat hebben gedaan. Én net zo goed voor het schip zullen zorgen uiteraard.

Specificaties Heel mooi gelijnde, bij scheepswerf Boot gebouwde klipper *AVONTUUR* te koop met een van de mooiste ligplaatsen in het Westerdok. :

Casco: Staal Afmeting: 27.60 x 5.00 m Aantal kamers: 4 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 117 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 54WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars