VAREND WOONSCHIP

Zonder Ligplaats €176.000 k.k.

Hollandse Zeiltjalk, 20 pass

Voormalig binnenvaart vrachtschip dat op het moment als zeilend charterschip voor 20 hotelgasten of 30 dagpassagiers wordt gebruikt. Ze is gebouwd in 1896 bij Scheepswerf H. Kroeze te Hoogezand/Martenshoek.

Haar afmetingen zijn ca. 25.60 x 5.05 x 1.00 m. Ze is voorzien van een 105 Pk/77 kW DAF diesel motor, hydraulische koppeling, Kabola CV op diesel & kachel op hout, generator, omvormer, acculader, ca. 3000 liter drinkwater in 2 stalen gecementeerde stalen tanks en 1 stalen brandstoftank van ca. 600 liter. Er is geen vuilwatertank aanwezig, maar er is wel voldoende ruimte om er 1 in te bouwen.

De isolatie aan boord is van steenwol en dampkerende folie. De betimmering is in goede staat van onderhoud en bestaat uit diverse materialen. Het gastenverblijf heeft in totaal 7 hutten, een douche, toilet, salon en kombuis. De achterroef voor de schipper/eigenaar is ruim en voorzien van een eigen kombuis, hut met 2-persoons bed en een toilet. De maat heeft het vooronder tot zijn beschikking en deze is voorzien van een kooi en wasbak. De stahoogte is in de salon (ca.) 1,94 m, kombuis / keuken (ca.) 1,88 m, hutten (ca.) 1,93 / 1,87 m, badkamer / toilet (ca.) 1,84 m, gang / corridor (ca.) 1,94 / 1,79 m, vooronder (ca.) 1,63 m, achterroef (ca.) 2,04 m, achteronder (ca.) 1,58 m. en in het toilet achter (ca.) 1,52 m.

De staat van onderhoud van het schip is goed. In maart 2018 is de mast vervangen voor een stalen exemplaar. Ze is direct inzetbaar als charterschip of als (varend) woonschip. Het schip is zeker een bezichtiging waard.

Het schip heeft een CBB certificaat voor zone 2, 3 & 4 NL en Waal, Lek & NL Rijn.

De levering is in overleg, charter contracten dienen te worden nageleefd. Know-how en informatie over de vaargebieden kunnen worden doorgegeven. Inwerken van een nieuwe bemanning kan worden overeengekomen en de verkopers zijn eventueel bereid tot deel financiering.

Specificaties Hollandse Zeiltjalk, 20 pass :

Casco: Staal Afmeting: 25.60 x 5.05 x 1.00 m Aantal kamers: Makelaar: Doeve Makelaars Woonoppervlakte: m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD ZONDER LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 4WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars