• Mogelijkheden voor financieren woonboot snel duidelijk met gratis hypotheekgesprek

  DOOR DE WATERWONEN REDACTIE

  Creatieve en alternatieve woonvormen krijgen steeds meer aandacht. En wonen op het water is een populaire optie voor veel mensen. De uitdaging is vaak de financiering. Want niet elke bank helpt bij het financieren van een woonboot, woonark of waterwoning. Triodos Bank wil dit veranderen en biedt daarom als een van de eerste banken een vrijblijvend hypotheekgesprek aan voor het financieren van waterwoningen.

   

  Ja, ik wil graag een hypotheekgesprek

  Triodos Bank vindt dat iedereen recht heeft op een goed huis. Daarom kijkt de bank naar creatieve en innovatieve mogelijkheden om de woningmarkt te veranderen.  Het verstrekken van een hypotheek voor woonboten, woonarken en waterwoningen past daarbij.

  Financiering waterwoning is een uitdaging, maar wél mogelijk

  Voor de financiering van alternatieve woonvormen zoals woonboten en woonarken gelden vaak meer en andere regels. Niet elke bank waagt zich hieraan. De financiering van waterwoningen verschilt van huizen doordat, onder andere, de eigendomsregels anders zijn. De waarde van een ligplaats is moeilijker te taxeren, en de meeste waterwoningen zijn niet aan de grond verankerd. Ook kijken veel banken kritischer naar financieringen voor waterwoningen doordat verzekeringseisen strenger zijn.

  Duurzaamheid maakt het verschil

  Triodos Bank onderscheidt zich van andere banken door de focus te leggen op duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. De bank stelt strengere duurzaamheidseisen, zoals: energieopwekking en gebruik van milieuvriendelijke materialen aan woonboten. Zo kan Triodos Bank de financiering voor waterwoningen vaak wél mogelijk maken!

  Hoe maak je het aanvragen van een hypotheek voor waterwoningen snel inzichtelijk?

  Wil je snel inzicht in jouw persoonlijke situatie? Ga dan in gesprek met een hypotheekadviseur van Triodos Bank. Je kunt een hypotheekgesprek voor een waterwoning geheel vrijblijvend aanvragen. In dit gesprek bespreek je:
  • waar de hypotheek voor een waterwoning uit bestaat;
  • waar je op moet letten bij je zoektocht naar een ligplaats of type waterwoning;
  • je eerste hypotheekberekening die we gezamenlijk maken.

   

  Zo brengt Triodos Bank al je persoonlijke wensen en opties in kaart en weet je gelijk waar je aan toe bent voor je zoektocht naar een woonboot of woonark.

  Waar moet je op letten bij financiering waterwoningen?

  Tijdens een gratis hypotheekgesprek kijk je samen met een Triodos Bank-adviseur naar jouw opties om een woonboot te kopen. Hierbij kijk je ook naar zaken die het kopen van een waterwoning, woonark of woonboot bemoeilijken. Denk aan:
  • andere hypotheekvoorwaarden dan bij reguliere woningen;
  • de gestelde duurzaamheidseisen die bij een waterwoonhypotheek horen;
  • milieu-impactbeoordelingen die eventueel nodig zijn;
  • welke speciale, én aanvullende, verzekeringen er nodig zijn;
  • de ligplaatsregels in de gemeente van jouw waterwoning;
  • de kosten en vergunningen van je ligplaats;
  • onderhoudskosten van de woonboot of woonark.

   

  Deze zaken verschillen per situatie en zijn dus belangrijk om in kaart te brengen.

  Vraag je gratis hypotheekgesprek voor je waterwoning aan

  Woonarken en woonboten zijn een duurzame toevoeging aan het woningaanbod in Nederland. Als een van de weinige banken financiert Triodos Bank daarom woonboten, watervilla’s, woonarken, tiny houseboats, woonschepen, drijvende woningen en vlotwoningen. Zo maken ze deze woonvorm steeds toegankelijker.

   

  Laat je goed informeren en bekijk alle mogelijkheden. Plan een vrijblijvend hypotheekgesprek.

   

  Vraag hier een hypotheekgesprek aan

  DELEN MET

Adverteren op WaterWonen?

Informeer eens naar de vele mogelijkheden om deze specifieke doelgroep te bereiken.

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars