VERKOCHT Waterwoning

Waterwoning in Weesp

Op de grens van Weesp en Nigtevecht, ligt aan de Lage Klompweg 877, op een hele mooie ligplaats in de Vecht, deze bijzonder duurzaam en onder architectuur gebouwde waterwoning die netto 163 m2 woonoppervlak biedt!

De basis voor de woning wordt gevormd door een robuust betoncasco waarop een bijzondere houtskelet-woning met héél hoge isolatiewaarden. De buitenwanden zijn bekleed met ventilerend aangebracht Douglas hout, de ramen en kozijnen zijn voorzien van HR++ isolatieglas en de pui van het balkon aan de waterzijde zelfs van triple glas!  Het dak is voorzien van witte, kunststof dakbedekking waardoor het ’s-zomers koeler blijft. Het ‘state of the art’ verwarmingssysteem is hybride; deels zorgen drie heatpipes op dak voor verwarming van 700 L water in twee buffervaten, in de winter verwarmd de hout-CV kachel dit water voor en als back-up is er een aardgasgestookte CV-ketel.  De 35 daglicht zonnepanelen (gemiddelde jaarproductie 4.000 Kwh) leveren meer stroom dan er wordt gebruikt, waardoor de energielasten van deze woning bijzonder laag tot zelfs negatief zijn!

Het interieur is zoveel mogelijk van natuurlijke materialen gemaakt, zo zijn alle wanden, deuren, dakbeschot en de  verdiepingsvloer gemaakt van kruislaags-verlijmd massief hout. Zijn de binnenwanden afgewerkt met leemstuc en boven voorzien van wandverwarming wat ook wel knuffelmuren worden genoemd. Door de grote ramen is de woning zowel boven als beneden mooi licht en doet het interieur warm en prettig aan door de toepassing van het vele hout.
Beneden zijn drie gelijkwaardige slaapkamers, een badkamer,  een separaat toilet, een centrale “open” ruimte, en een wasruimte van waaruit de grote berging/ technische ruimte bereikbaar is. Op de verdieping is de entreehal met vide, gastentoilet, woonkamer met terras aan het water, een royale woonkeuken, een door taatsdeuren afgescheiden werkkamer, en een slaapkamer met ‘en suite’ badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche en twee waskommen op  een kast.

De woning is rondom voorzien van brede loopranden en een royaal, overdekt waterterras.  De omheinde en beschutte bloementuin van ca. 185 m2 biedt ook plaats aan een mooi tuinhuisje met serre, een fietsenberging en een houtopslag. Tot slot zijn er twee P-plaatsen voor de deur.

Deze bijzondere woning is niet gemakkelijk in woorden te “vangen”, gelukkig hebben we ook de foto’s en de makelaar leidt u graag persoonlijk rond en verteld u de details van deze fijne waterwoning.

Specificaties Op de grens van Weesp en Nigtevecht, ligt aan de Lage Klompweg 877 een onder architectuur gebouwde waterwoning :

Casco: Beton Afmeting: 18.00 x 6.25 m Aantal kamers: 8 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 163 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 61WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars