NIEUW Woonschip

Woonschip in Amsterdam €795.000 v.o.n.

Op een hele fijne plek aan de Borneokade 76 ligt een bijzonder woonschip; de in 1923 te Zwolle gebouwde *GEERTRUIDA ELISABETH*

De mooie namen doen misschien niet vermoeden dat het hier om een stoere Wad&Sontvaarder gaat, een voormalig  platbodem zeeschip voor de kustwateren. De afmetingen zijn 29.10 x 5,26 m, het schip verkeert in uitstekende staat van onderhoud en heeft een interieur dat zo uit een luxe woonmagazine afkomstig lijkt te zijn. De huidige eigenaar is na bijna 20 jaar toe aan iets anders, vandaar dat dit juweel nu te koop is.

Het hoge stuurhuis is niet binnendoor bereikbaar,  het is wel een heerijke werkplek of ruimte waar je ook bij minder weer 380 graden van de omgeving kunt genieten. De entrée bevindt zich pal voor het stuurhuis, via een brede trap komen we direct in de enorme living van meer dan 60 m2, met fraaie eiken vloer met ingebouwde vloerverlichting, enorm veel licht dankzij de -8- dakramen, de patrijspoorten  en lichtranden,  een eyecatcher is de “zwevende houtkachel“ die draaibaar is. De eilandkeuken heeft een metalen blad,  groot rvs-fornuis met -6- kookpitten en grote oven, wasemkap,  vaatwasser en koel-vriescombi,

Via een glasdeur komen we in het achterschip met toilet, hele ruime slaapkamer met 2-persoonsbed op verhoogd plateau waaronder bergladen, “open badkamer“  met inloopdouche, grote wastafel en wasmachine/droger-nis. O0k hier weer is alles uitgevoerd in eikenhout, tegels en hoge lichte wanden. In het voorschip is een kinderslaapkamer en een groot bereau. Vanuit deze ruimte is de berging in het vooronder bereikbaar via een waterdichte kneveldeur.

Het schip is in april van dit jaar uit het water geweest voor groot onderhoud,  keuringsrapport en werfrekening  ter inzage.

Geen overdrachtsbelasting verschuldigd!

Specificaties Op een hele fijne plek aan de Borneokade 76 ligt een bijzonder woonschip; de in 1923 te Zwolle gebouwde *GEERTRUIDA ELISABETH* :

Casco: Staal Afmeting: 29.11 x 5,26 m Aantal kamers: 4 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 123 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 54WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars