VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD Woonschip

Woonschip in Amsterdam

Uniek! Vrijstaand wonen midden in Amsterdam. Ruimte om je heen en toch midden in de stad. Wonen op een schip geeft een gevoel van vrijheid. Zeker in de zomer waar je direct vanaf het schip het water in springt of een rondje gaat met de kano of SUP.

Het gaat hier om een stoere Wad&Sontvaarder, voormalig platbodem zeeschip en nu een modern woonschip. De afmetingen zijn 29.10 x 5,26 m, het schip heeft een interieur dat, in tegenstelling tot veel andere schepen, op moderne wijze is ingericht. De omgeving staat bekend als tripple A, een toplocatie aan de rand van het centrum. Met alleen bestemmingsverkeer is het hier heel rustig en toch alle voorzieningen op loopafstand en een weids uitzicht over het water. CS station/Centrum zijn op 10 minuten fiets afstand. Busverbinding op 1 minuut loopafstand en parkeren voor de deur met aansluitingen voor een elektrische auto.

De entrée bevindt zich voor het stuurhuis, via een brede trap komen we direct in de Loft-achtige woonruimte van meer dan 60 m2, met brede eiken vloerdelen met ingebouwde vloerverlichting, veel licht dankzij de -8- dakramen, de patrijspoorten en lichtranden. Een eyecatcher is de “zwevende houtkachel“ die draaibaar is. De eilandkeuken heeft een werkblad van zink, rvs-fornuis met -6- kookpitten en oven, wasemkap, koel-vriescombi. Via een glasdeur komen we in het achterschip met toilet, ruime slaapkamer met 2-persoonsbed op verhoogd plateau waaronder bergladen, “open badkamer“ met inloopdouche, grote wastafel en wasmachine/droger-nis. Ook hier weer is alles uitgevoerd in eikenhout, tegels en hoge lichte wanden. In het voorschip is een kinderslaapkamer en een groot bureau. De kinderslaapkamer was voorheen een inloopkast. Vanuit deze ruimte is de berging in het vooronder bereikbaar via een authentiekewaterdichte knevelden.  Het hoge stuurhuis is een heerijke thuiswerkplek met eigen opgang waar je altijd 380 graden van de omgeving kunt genieten.

De buitenruimte bestaat uit een terras waar de hele dag genoten kan worden van de zon en vanaf het schip kan een frisse duik genomen of dagelijks baantje getrokken worden. Natuurijk kun je ook je met je eigen bijbootje een rondje varen door de binnenstad of over het IJ. Via de oranjesluizen vaar je ook zo het IJsselmeer op. Het dak is zeer geschikt voor het leggen van zonnepanelen. De kleine drijvende tuin met appelboom wordt met de buren gedeeld.

Het schip is in april 2020 uit het water geweest voor groot onderhoud, keuringsrapport en werfrekening ter inzage.

Geen overdrachtsbelasting verschuldigd!

Specificaties Op een hele fijne plek aan de Borneokade 76 ligt een bijzonder woonschip; de in 1923 te Zwolle gebouwde *GEERTRUIDA ELISABETH* :

Casco: Staal Afmeting: 29.11 x 5,26 m Aantal kamers: 4 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 123 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 44WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars