VERKOCHT Woonschip

Woonschip in Amsterdam

Op een superlocatie aan de Levantkade 98 wordt een van de mooiste woonschepen van Amsterdam aangeboden, het unieke en historische schip *NOSTALGIE*, een “must see”!

Nadat het fraai gelijnde, voormalige passagierschip als *RHY-BLITZ* vanaf 1933 tot 1993 vanuit Basel dagtochten op de Rijn heeft gevaren en daarna enkele tientallen jaren op verschillende locaties dienst heeft gedaan totdat het in 2015 werd opgemerkt door de huidige eigenaar, die het tussen 2015-2018 volledig liet ombouwen tot woonschip door BOOTWERK te Woudsend. Het eindresultaat  is en zeer bijzonder woonschip met een netto woonoppervlak van 256 m2 en inpandige terrassen van ruim 37 m2, hoogwaardig afgewerkte woonruimte met door het hele woonschip ruim voldoende stahoogte variërend van 265 tot 220 cm.  De Nostalgie ligt op een hoekplaats waardoor het uitzicht over de Ertshaven wijds en spectaculair is. Er is volop gelegenheid tot het afmeren van een pleziervaartuig, de vaarmogelijkheden zijn eindeloos. Vanuit de bouw is het woonschip supergoed geisoleerd, in combinatie met de moderne warmtepompinstallatie vv. een groot buffervat, voldoet het woonschip aan de moderne  verwachtingen qua energieverbruik. Ofschoon het schip zeer grondig is vernieuwbouwd ademt het nog immer de klassieke, chique sfeer van weleer.

Indeling:
Begane grond: Entreehal van waaruit links een zelfstandig te bewonen, naar keuze al dan niet van de hoofdwoning af te sluiten appartement over twee verdiepingen met  terras op het achterdek, eigen badkamer en pantry. Toegang tot de hoofdwoning met kantoor, gang met fraaie vide,  keuken met aangrenzende eetkamer en iets lager gelegen woonkamer met houtkachel en openslaande deuren naar het ruime terras op het voordek. Er zijn drie trappen naar de benedenverdieping waar we de master-bedroom vinden met royale walk-incloset, grote badkamer, gang met -2- slaapkamers, tweede badkamer, hal en vide, technische ruimte en afsluitbare tussendeur naar het zelfstandig te bewonen appartement. Kijk voor indelingsdetails op de uitgebreide plattegronden.

De ligplaats betreft een in  2017 in eeuwigdurende erfpacht uitgegeven waterkavel van ca. 300 m2 waarvan de erfpacht volledig is afgekocht! Er is dus geen erfpachtcanon of liggeld meer verschuldigd. Over de waterkavel is overdrachtsbelasting verschuldigd.

Dit is het ultieme wonen op het water, op 12 fietsminuten vanaf het centrum, dicht bij uitvalswegen, gezellige restaurants en terrassen, winkels en scholen, allemaal onder handbereik!

Specificaties Op een superlocatie aan de Levantkade 98 wordt een van de mooiste woonschepen van Masterdam aangeboden, het unieke en historische schip *NOSTALGIE*, een “must see”! :

Casco: Staal Afmeting: 38.70 x 5.30 m Aantal kamers: 8 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 256 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 50WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars