VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD Woonboot

Woonboot in Amsterdam

Gelegen aan de prachtige Schellingwouderdijk, biedt het charmante woonschip Verwisseling een avontuurlijke woonervaring op het IJ. De klipperaak uit 1912 ligt in goed gezelschap van andere historische schepen op het deel van het IJ tussen de Oranjesluizen en de Schellingwouderbrug. Hier zorgen de beroeps- en pleziervaart altijd voor een levendig schouwspel dat blijft fascineren.

Aan boord valt volop te genieten van de speciale sfeer die wonen op een stoer schip met zich meebrengt. Het begint al in de royale woonkeuken met houten betimmering, veel ramen en patrijspoorten en een daklicht boven de eethoek. Heel verrassend is een ingenieus vloerluik dat toegang geeft tot een extra slaapvertrek in het achteronder. Aangrenzend is er een toiletruimte en via de machinekamer, waar ook de cv-installatie op diesel hangt, loop je door naar de overige woonruimte. Aan de gang in het midden van het schip liggen twee slaapkamers, een werk- of hobbyruimte, een extra slaapkooi, de toiletruimte (met tevens aansluiting voor de wasmachine) en een royale douchecabine. De grote woonkamer met een tweede, kleine, open keuken bevindt zich vóór in het schip. Ook hier zijn daklichten. Langs de wanden staan vaste banken en kasten en er is een robuuste houtkachel als gezellig middelpunt van de ruimte. Tenslotte is er nog het vooronder met de kettingkast voor het scheepsanker.

De groene omgeving van de Schellingwouderdijk is perfect om heerlijk te fietsen, wandelen en varen. Op loopafstand vind je de populaire Landmarkt met zijn eco-versmarkt en restaurant. Op de fiets ben je binnen een kwartier in Amsterdam Oost of bij de pont naar het centrum, terwijl de ring A10 met de auto in enkele minuten te bereiken is.

Is dit romantische schip op deze fantastische plek misschien precies wat je zoekt? Kom het ontdekken tijdens een bezichtiging!

Bijzonderheden:

 • Sfeervol woonschip
 • Gewilde ligplaats
 • Levendig uitzicht
 • Recent op de werf geweest

Specificaties Schellingwouderdijk 362-G te 1023 NM Amsterdam :

Casco: Staal Afmeting: 24.00 x 5.00 m Aantal kamers: 4 Makelaar: AWN Makelaardij Woonoppervlakte: 96 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 4WATERWOON NIEUWS


 • Mogelijkheden voor financieren woonboot snel duidelijk met gratis hypotheekgesprek

  Creatieve en alternatieve woonvormen krijgen steeds meer aandacht. En wonen op het water is een...

  LEES MEER

 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars