NIEUW Woonschip

Woonschip in Amsterdam €939.000 v.o.n.

Thans is in de verkoop gekomen het woonschip *BEAUFORT*, een pareltje aan de Silodam met een fantastisch wijds uitzicht over de Oude Houthaven!

De *BEAUFORT* is een voormalige zeetjalk met de afmetingen 24,55 x 4,95 m die enkele jaren geleden is omgebouwd tot een modern en comfortabel woonschip. In het dekhuis/stuurhut is een ruime woonkeuken met openslaande glasdeuren naar het terras.  Het dekhuis heeft aan drie zijden glaswanden waardoor het uitzicht over de Oude Houthaven geweldig is! Vanuit de woonkeuken kom je via een fraaie stalen trap in de living die door de vele ramen en dakramen héél licht is en door de hoogte en het fraaie gebint loftachtig aandoet. In de woonkamer is een houtkachel opgesteld en is de verwarming weggewerkt in strakke omkastingen. De fraaie (geluiddichte) houten wand scheidt een studio in het voorschip, met vast tweepersoons bed, kasten en bergladen, een eigen badkamer en een vaste trap naar de tweede ingang op het voordek. Vanuit de woonkamer loopt er een brede gang, met toegang tot het separate toilet, naar het achterschip. Hier is de royale masterbedroom met veel kast- en bergruimte en doorgang naar de bijzonder mooie badkamer met Portugese tegelvloer en gelakte houten bladen alwaar een ligbad, inloopdouche en wastafel. Vanuit de badkamer is de technische ruimte bereikbaar met opstelling van een gecombineerde wasmachine/wasdroger en zéér onlangs geplaatste, hypermoderne techniek bestaande uit een Triple Solar water-water warmtepomp aangesloten op 6 XL PVT-panelen waar zowel stroom als warmwater mee wordt opgewekt. In combinatie met een buffervat wordt hiermee voldoende elektriciteit en warm water opgewekt waardoor het schip het gehele jaar kan worden verwarmd. Het systeem is pas in november 2023 geïnstalleerd!

Door het hele schip zijn gietvloeren aanwezig, de wand- en plafondafwerking is glad en  strak. In de woonkeuken ligt een hardhouten vloer. Het schip is met gespoten purschuim geisoleerd.

Buiten is het stalen dak voorzien van houten sierlatten waarop het prima toeven is. Er is een groot glazen verhuisluik aanwezig voor grote zaken die niet via de trap passen. De brede gangboorden zijn prima beloopbaar. Op het dak achter het dekhuis is een vaste kast aanwezig en op de met de buren gedeelde terras-steiger van ca. 30 m2 staat een houten kast tbv. houtopslag e.d..

Ligplaatsvergunningen worden afgegeven voor onbepaalde tijd. De jaarlijkse precarioheffing bedraagt € 1708,--.

Het woonschip is in 2020 voor het laatst naar de werf geweest voor groot onderhoud, de verzekeraar (EOC) wil het schip in 2026 opnieuw keuren. Verkopers garanderen dat het onderwatercasco aan de verzekeringseisen voldoet, uiteraard is een keuring toegestaan.

Oplevering in overleg. Uniek woonschip!

Specificaties Thans is in de verkoop gekomen het woonschip *BEAUFORT*, een pareltje aan de Silodam met een fantastisch wijds uitzicht over de Oude Houthaven! :

Casco: Staal Afmeting: 24.55 x 4.95 m Aantal kamers: 3 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 116 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 69WATERWOON NIEUWS


 • Mogelijkheden voor financieren woonboot snel duidelijk met gratis hypotheekgesprek

  Creatieve en alternatieve woonvormen krijgen steeds meer aandacht. En wonen op het water is een...

  LEES MEER

 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars