Woonschip

Woonschip in Amsterdam €600.000 k.k.

UNIEK PROJECT TE KOOP! CASCO WOONSCHIP *DE HOND* (39,96 x 6.60 m) met waterkavel aan de Cas Oorthuyskade 51 te Amsterdam-IJburg.

*DE HOND* is een voormalig vrachtschip, gebouwd in  Krimpen aan de IJssel in 1965, dat speciaal voor deze ligplaats is ingekort naar 39.96 m lengte.  Het schip is in 2018 gekeurd en voor onderhoud op een werf geweest, het ligt gereed voor verdere afbouw op een fraaie ligplaats in het “gated community“ project aan de Cas Oorthuyskade 51 op IJburg, een mooie ligplaats special ingericht voor schepen van deze afmeting met uitgebreide betonnen steigers en een afgesloten entreehuis met fietsenstalling  en postbus.  De achterrroef is reeds geheel verbouwd en biedt samen met het stuurhuis ca. 50 m2 woonruimte waarin reeds een moderne badkamer met douche, toilet en wastafel, een keukenblok met kookgelegenheid, oven en  koelkast. De royale roef heeft grote schuifbare ramen, ruim voldoende stahoogte en is geheel nieuw geisoleerd en afgetimmerd! Dit biedt dus de mogelijkheid om reeds te wonen terwijl het grote voormalige vrachtruim van ca. 20.00 x 6.60 m wordt ingebouwd.  De totale woonpotentie is ca. 220 m2!!

Er ligt een uitgewerkt plan van een architect om het schip verder af  te bouwen maar uiteraard is men vrij om zelf plannen te ontwikkelen. Wat betreft de kosten van verbouwen is dat helemaal afhankelijk van wat je laat doen en wat je zelf kunt, het is echter een flinke klus maar met een mogelijk geweldig eindresultaat! Het voormalig vrachtruim is heel hoog waardoor je een loftachtige ruimte hebt.

De waterkavel is uitgegeven in erfpacht, de jaarlijkse canon bedraagt € 1.060,-- (deze is fiscaal verwerkbaar), verder is er  een maandelijkse bijdrage van € 60 aan de VVE ,  hiervan worden de steigers verzekerd en onderhouden. Je eigen waterkavel heeft de afmetingen van 40,00 x 9,60 m en aan de binnenzijde van de hoofdsteiger is nog een eigen aanlegplaats voor een bijboot van max. 9,60 m lang. Verder kun je op je eigen waterkavel nog een bootje  afmeren.  Er zijn aansluitingen op elektra, water, riool en glasvezel aanwezig. Over de waarde van de waterkavel (€ 300.000,---) is 8% overdrachtsbelasting verschuldigd.

Oplevering op korte termijn mogelijk. Wie gaat hier z’n toekomstdromen verwezenlijken?

Specificaties UNIEK PROJECT TE KOOP! CASCO WOONSCHIP *DE HOND* (39,96 x 6.60 m) met waterkavel aan de Cas Oorthuyskade 51 te Amsterdam-IJburg. :

Casco: Staal Afmeting: 39.96 x 6.60 m Aantal kamers: 8 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 220 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 44WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars