Woonschip

Woonschip in Amsterdam €995.000 k.k.

Uniek woonschip op superlocatie aan de  Levantkade 56 nieuw in de verkoop! Dit voormalige zeeschip biedt een zee (272 m2) aan ruimte!

Voorheen voer dit vissersschip onder de naam KW 123 (Katwijk 123), thans heet het schip *EL FARO*, Spaans voor “de lantaarn”, gebouwd in 1956 bij scheepswerf De Dageraad te Woubrugge met de afmetingen 30.20 x 6.80 m. Dit stoere schip is 7.20 m hoog boven de waterlijn en is daardoor een niet te missen verschijning aan het KNSM-eiland!

Het woonschip heeft twee volledige woonlagen en op het bovendek staat een ruim stuurhuis vanwaar het uitzicht op de omgeving spectaculair is. Dat geldt ook voor de enorme dekruimte die rondom van een veilige reling is voorzien. Het woonschip heeft een modern interieur, is fraai en luxe afgewerkt en biedt enorm veel ruimte en mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld heel goed mogelijk om het schip dubbel te bewonen. De huidige eigenaar heeft 20 jaar op het schip gewoond en vertelt zelf:

Het is een stoer zeeschip, een stuk breder, hoger en steviger gebouwd dan een binnenvaartschip. Deze maat afmetingen zou als nieuw woonschip in Amsterdam niet meer toegestaan worden. Het bovendek is dichtgelast voor bescherming tegen de zon toen er nog in de Cariben mee gevist werd. Daardoor is er zowel binnen als buiten meer ruimte ontstaan. Toen ik het een twintig jaar geleden kocht, was het pas net uit de vaart en in navenante staat. Het is een groot schip dat flexibel te gebruiken is.

Het is nu ingedeeld in 2 onafhankelijke gedeeltes, maar je kunt er alle kanten mee op. In de benedenverdieping heb ik wel concerten en workshops georganiseerd. Voor het publiek was dat al zonder muziek een bijzondere belevenis omdat het schip zo'n eigen karakter heeft. Dat is ook het mooie aan een schip: een schip is altijd uniek en heeft een eigen persoonlijkheid. Er zijn niet zo veel plekken in Amsterdam met zoveel vierkante meters en dan ook nog eens een vrijstaande woning.

Ik heb hier altijd met veel plezier gewoond. Het voelt als onafhankelijk wonen. Het ligt mooi op de zon. De buurt is ook heel prettig. Mijn vriendin heeft echter een evenwichtsstoornis opgelopen en zelfs de kleinste beweging die ik niet eens opmerk, kan ze niet hebben. Het voortdurend heen en weer reizen tussen het schip en haar huis, is nu wel klaar. Het heeft jaren geduurd voor ik kon bedenken dat ik hier ooit niet meer zou wonen. Een verbinding met een schip gaat best diep.

Het jaarlijkse liggeld bedraagt € 2314,-- Er is geen overdrachtsbelasting verschuldigd!

Het woonschip is in november/december 2022 voor onderhoud naar de werf geweest!!!!

Specificaties Uniek woonschip op superlocatie aan de Levantkade 56 nieuw in de verkoop! Dit voormalige zeeschip biedt een zee (272 m2) aan ruimte! :

Casco: Staal Afmeting: 30.20 x 6.80 m Aantal kamers: 7 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 272 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 61WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars