VAREND WOONSCHIP

Zonder Ligplaats €249.500 k.k.

IJsbreker Walvis, met CBB

Deze boot is gebouwd als IJsbreker en nog steeds als zodanig gecertificeerd. Gebouwd in 1949 bij Scheepswerf & Machinefabriek Verschure & Co, NL-Amsterdam. Het schip is erkend als Historisch Vaartuig.

Voorzien van 3 geweldige diesel motoren (generator) die gezamenlijk 2 elektromotoren aandrijven welke voor de voortstuwing zorgdragen. Een prachtige machinekamer met geweldige, originele techniek die door de huidige eigenaren in een vrijwel originele staat is gehouden en tevens volledig bedrijfsgereed is.

Haar afmetingen zijn ca. 30.18 x 7.60 x 2.10 m. Ze is uitgerust met centrale verwarming op diesel & vloerverwarming (gedeeltelijk), generator, 180000 liter drinkwatertank, het elektrisch systeem is megger getest, voor de vuilwatertank is voldoende ruimte aanwezig om deze in te bouwen. De doorvaarthoogte is ca. 6,10 m.

Het schip is geïsoleerd en de betimmering is voor 80% origineel. De boot is ook zeer geschikt om aan boord te wonen. Er zijn 5 hutten aan boord met in totaal 5 slaapplaatsen. Badkamer met douche, toilet, kombuis (met 4-pits keramisch kooktoestel, afzuigkap, elektrische oven, magnetron, afwasmachine). De stahoogte is voor (ca.) 2,15 m, in de kombuis / keuken (ca.) 2,06 m, in de salon (ca.) 2,15 m, in de badkamer (ca.) 2,00 m, in de eigenaarshut (ca.) 2,15 m en in de stuurhut (ca.) 1,96 m.

De nieuwe eigenaar komt in onze ogen met het schip in aanmerking voor een ligplaats in iedere museumhaven. De verkoper heeft het schip zeer goed onderhouden.

Het schip is gecertificeerd (CvO / CBB) zone 2 Nederland, zone 3 en 4, geldig tot 21-10-2021. Geschikt om aan een kade of pier droog te vallen. Zeer geschikt om de Europese kanalen en rivieren te bevaren.

Specificaties IJsbreker Walvis, met CBB :

Casco: Staal Afmeting: 30.18 x 7.60 x 2.10 m Aantal kamers: Makelaar: Doeve Makelaars Woonoppervlakte: n.v.t. m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD ZONDER LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 1WATERWOON NIEUWS


 • Nieuw WaterWonen portal

  De nieuwe portal van WaterWonen heeft het grootste aanbod van woonboten, woonschepen en watervila’s in...

  LEES MEER

 • Eisen woonboten anders dan van gewone huizen

  Woonboten die na 1 januari 2018 worden gebouwd, hoeven niet meer aan alle eisen van...

  LEES MEER

 • Woonboot in Arnhem aangevaren door tanker

  Woensdag 7 juni werd ’s morgens een woonboot in de Rijnhaven aan de Westervoortsedijk in...

  LEES MEER

 • Woonboot van het jaar

  In 2015 werd de eerste keer een verkiezing georganiseerd waarbij woonboten in het zonnetje gezet...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars