VAREND WOONSCHIP

Varend Woonschip in Amsterdam €435.000 k.k.

De tweemast zeilklipper *Kiekendief* werd in 1895 gebouwd, heeft de afmetingen 38,40 x 5,66 m en verkeert in vaarklare staat. Het schip is nog in charteruitvoering en beschikt over een geldige SI voor dagvaart met 50 pax en 23 pax overnachtingen. Het schip is eenvoudig om te bouwen tot woonschip, het is eigenlijk een kwestie van  kleine slaapkamers samenvoegen en met niet al teveel ingrijpen is het schip dan geschikt voor bewoning door bijv. een gezin.  Het schip heeft een DAF DD 1160 dieselmotor, een 20 KVA generatorset, een vuilwatertank met pompsysteem en complete tuigage en zeilen. Het laatste hellingrapport is van oktober 2016 en opgesteld door EOC-Verzekeringen.  Dit bijzondere schip is uitstekend bewoonbaar en beschikt bovendien over veel buitenruimte, uiteraard is het eveneens een uitstekend vaarschip.

Indeling:
Vooronder met twee kooien en wasruimte. Accommodatie bereikbaar via schuifluik en deurtjes vanuit de ruime beschutte kuip, lounge gedeelte met hoekbank, doorgang naar achterschip, ruime woonkamer met grote tafels, goed uitgeruste horecakeuken met professioneel rvs fornuis, proviandkast, diverse 2-p slaapkamer s en bakkamers, separaat toilet. Achterschip met master-bedroom, kleine slaapkamers en div. sanitair. Achterroef met eigen entree, douche/toilet, zitkamer en slaapkamer (schipperswoning).

De *Kiekendief* verdient een nieuwe eigenaar die dit prachtschip respecteert en in ere houdt!

De 34 ligplaatsen aan de Cas Oorhuyskade  zijn een recente ontwikkeling, de afmetingen van dit kavel zijn 40.00 x 9.60 m bestemd voor het afmeren van ZELFSTANDIG VAREND WOONSCHIP met de max. afmetingen van 40.00 x 6,60 m. De  waterkavel is in erfpacht uitgegeven, de erfpacht is m.u.v. de residuele grondwaarde afgekocht, er resteert een erfpachtcanon van ca. € 1100,-- per jaar (fiscaal verwerkbaar).  Er is ca. 2.000 m2 betonnen steigers met een golfbreker aan de  open waterzijde, ontsluiting via   -2- entreegebouwen waarin op afstand bedienbare toegangspoort, brievenbussen, fietsenstaling en nutsaansluitingen. Alle ligplaatsen beschikken over zelfstandige nutsaansluitingen, afmeerpalen, een vingerpier met zwemtrap. Bij iedere ligplaats bestaat de mogelijkheid tot het afmeren van een bijboot tot ca.  9,00 m lengte, aan de binnenzijde van de hoofdsteiger. VVE-bijdrage (verplicht) ca, € 60,--/maand. Over de waarde van de waterkavels is overdrachtsbelasting verschuldigd.

Specificaties Varend woonschip Amsterdam :

Casco: IJzer Afmeting: 38,40 x 5,66 m Aantal kamers: 10 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 175 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 4WATERWOON NIEUWS


 • Nieuw WaterWonen portal

  De nieuwe portal van WaterWonen heeft het grootste aanbod van woonboten, woonschepen en watervila’s in...

  LEES MEER

 • Eisen woonboten anders dan van gewone huizen

  Woonboten die na 1 januari 2018 worden gebouwd, hoeven niet meer aan alle eisen van...

  LEES MEER

 • Woonboot in Arnhem aangevaren door tanker

  Woensdag 7 juni werd ’s morgens een woonboot in de Rijnhaven aan de Westervoortsedijk in...

  LEES MEER

 • Woonboot van het jaar

  In 2015 werd de eerste keer een verkiezing georganiseerd waarbij woonboten in het zonnetje gezet...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars