VERKOCHT Woonschip

Woonschip in Amsterdam

De tweemast zeilklipper *Kiekendief* werd in 1895 gebouwd, heeft de afmetingen 38,40 x 5,66 m en verkeert in goede staat. Het schip is recentelijk omgebouwd tot woonschip. Het schip heeft een siertuigage met onlangs vernieuwde stalen masten.  Het laatste hellingrapport is van 2019 en opgesteld door EOC-Verzekeringen.  Dit bijzondere schip is uitstekend bewoonbaar en beschikt bovendien over veel buitenruimte.

Indeling:
Vooronder met twee kooien en wasruimte. Accommodatie bereikbaar via nieuwe deur vanuit de ruime, beschutte kuip, lounge gedeelte met bank, doorgang naar achterschip, ruime woonkamer met pelletkachel, eenvoudige keuken met koelkast, kookplaat en proviandkast, diverse 2-p slaapkamer s en bakkamers, separaat toilet. Achterschip met master-bedroom, kleine slaapkamers en div. sanitair. Achterroef met eigen entree, douche/toilet, zitkamer en slaapkamer (schipperswoning).

De 34 ligplaatsen aan de Cas Oorhuyskade  zijn een recente ontwikkeling, de afmetingen van dit kavel zijn 40.00 x 9.60 m bestemd voor het afmeren van een WOONSCHIP met de max. afmetingen van 40.00 x 6,60 m. De  waterkavel is in erfpacht uitgegeven, de erfpacht is m.u.v. de residuele grondwaarde afgekocht, er resteert een erfpachtcanon van ca. € 1100,-- per jaar (fiscaal verwerkbaar).  Er is ca. 2.000 m2 betonnen steigers met een golfbreker aan de  open waterzijde, ontsluiting via   -2- entreegebouwen waarin op afstand bedienbare toegangspoort, brievenbussen, fietsenstaling en nutsaansluitingen. Alle ligplaatsen beschikken over zelfstandige nutsaansluitingen, afmeerpalen, een vingerpier met zwemtrap. Bij iedere ligplaats bestaat de mogelijkheid tot het afmeren van een bijboot tot ca.  9,00 m lengte, aan de binnenzijde van de hoofdsteiger. VVE-bijdrage (verplicht) ca, € 60,--/maand. Over de waarde van de waterkavels is overdrachtsbelasting verschuldigd.

Specificaties Varend woonschip Amsterdam :

Casco: IJzer Afmeting: 38,40 x 5,66 m Aantal kamers: 6 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 175 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 46WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars