VAREND WOONSCHIP

Varend Woonschip in Amsterdam €495.000 k.k.

De tweemast zeilklipper *Kiekendief* werd in 1895 gebouwd, heeft de afmetingen 38,40 x 5,66 m en verkeert in vaarklare staat. Het schip is nog in charteruitvoering en beschikt over een geldige SI voor dagvaart met 50 pax en 23 pax overnachtingen. Het schip is eenvoudig om te bouwen tot woonschip, het is eigenlijk een kwestie van  kleine slaapkamers samenvoegen en met niet al teveel ingrijpen is het schip dan geschikt voor bewoning door bijv. een gezin.  Het schip heeft een DAF DD 1160 dieselmotor, een 20 KVA generatorset, een vuilwatertank met pompsysteem en complete tuigage en zeilen. Het laatste hellingrapport is van oktober 2016 en opgesteld door EOC-Verzekeringen.  Dit bijzondere schip is uitstekend bewoonbaar en beschikt bovendien over veel buitenruimte, uiteraard is het eveneens een uitstekend vaarschip.

Indeling:
Vooronder met twee kooien en wasruimte. Accommodatie bereikbaar via schuifluik en deurtjes vanuit de ruime beschutte kuip, lounge gedeelte met hoekbank, doorgang naar achterschip, ruime woonkamer met grote tafels, goed uitgeruste horecakeuken met professioneel rvs fornuis, proviandkast, diverse 2-p slaapkamer s en bakkamers, separaat toilet. Achterschip met master-bedroom, kleine slaapkamers en div. sanitair. Achterroef met eigen entree, douche/toilet, zitkamer en slaapkamer (schipperswoning).

De *Kiekendief* verdient een nieuwe eigenaar die dit prachtschip respecteert en in ere houdt!

De 34 ligplaatsen aan de Cas Oorhuyskade  zijn een recente ontwikkeling, de afmetingen van dit kavel zijn 40.00 x 9.60 m bestemd voor het afmeren van ZELFSTANDIG VAREND WOONSCHIP met de max. afmetingen van 40.00 x 6,60 m. De  waterkavel is in erfpacht uitgegeven, de erfpacht is m.u.v. de residuele grondwaarde afgekocht, er resteert een erfpachtcanon van ca. € 1100,-- per jaar (fiscaal verwerkbaar).  Er is ca. 2.000 m2 betonnen steigers met een golfbreker aan de  open waterzijde, ontsluiting via   -2- entreegebouwen waarin op afstand bedienbare toegangspoort, brievenbussen, fietsenstaling en nutsaansluitingen. Alle ligplaatsen beschikken over zelfstandige nutsaansluitingen, afmeerpalen, een vingerpier met zwemtrap. Bij iedere ligplaats bestaat de mogelijkheid tot het afmeren van een bijboot tot ca.  9,00 m lengte, aan de binnenzijde van de hoofdsteiger. VVE-bijdrage (verplicht) ca, € 60,--/maand. Over de waarde van de waterkavels is overdrachtsbelasting verschuldigd.

Specificaties Varend woonschip Amsterdam :

Casco: IJzer Afmeting: 38,40 x 5,66 m Aantal kamers: 10 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 175 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 50WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars