Woonboot

Woonboot in Amsterdam €585.000 k.k.

Woonschip *Kleine Pleun*, gereed voor bewoning, met erfpacht-ligplaats bij het Sluishuis op IJburg, unieke kans om op het water te wonen naast dit iconische gebouw!

De *Kleine Pleun* is een  Hasselter aak 25.00 x 5.00 m, geheel ingericht en gereed voor permanente bewoning. Het is een sfeervol schip met een netto woonoppervlak van 104 m2. Het woonschip verkeert in goede staat van onderhoud, is thans voorzien van een aardgasgestookte CV-installatie maar voor de CV-ketel zal een andere warmtebron moeten worden gekozen (bijvoorbeeld een pellletkachel of een warmtepomp) want de ligplaatsen bij het Sluishuis beschikken niet over gasaansluiting.  Het interieur is mooi licht door de vele grote dakramen die zijn voorzien van isolerende beglazing.

Indeling: Masterbedroom met veel vaste kastruimte, airconditioning en openslaande patrijspoorten. Ruime woonkamer met hele brede plankenvloer, houtkachel op stalen plaat, vaste kasten en veel dakramen, afgescheiden halletje met entreetrap. Keuken met  ingebouwde koelkast en vriezer, rvs-fornuis met wasemkap,  fraaie Portugese tegelvloer. Badkamer, geheel betegeld, met ligbad,  douche, wastafelmeubel en WC. Gang naar roef met opstelplaatsen voor de wasmachine en droger. Roef met doorgang naar stuurhut in gebruik als kinderkamer, veel hoogte en licht! Stuurhut met rondom uitzicht!

Het Sluishuis is een iconisch gebouw van de Beroemde Deense architect Bjarke Ingels, het is pas onlangs gereed gekomen en officieel geopend. In het gebouw zijn ruim 400 appartementen, een restaurant en een ruime parkeergarage gevestigd, in de parkeergarage kan een P-plaats worden gehuurd maar er zijn bijv. ook plekken gereserveerd voor deelauto’s. Tram 26 brengt je in minder dan 10 minuten naar het Centraal Station en IJburg is uitstekend ontsloten via de RING A10. Ook zijn er diverse autovrije fietsroutes naar verschillende delen van de stad. Winkels, scholen, restaurants, etc. zijn op IJburg volop aanwezig en het centrum van Amsterdam is onder handbereik!

De waterkavel wordt in erfpacht uitgegeven door de gemeente Amsterdam, het contract heeft een looptijd van 50 jaar, er is een jaarlijkse canon verschuldigd van € 2.940,--, deze is fiscaal verwerkbaar in de IB-sfeer! Over het Sluishuis is heel veel informatie te vinden op het web.

Over de waarde van de waterkavel (€ 290.000) is overdrachtsbelasting verschuldigd.

Dit fraaie woonschip wordt aangeboden met de waterkavel (ligplaats nr. 10) waarbij in de prijstelling rekening is gehouden met de noodzakelijke aanpassingen voor verwarming en koken (gasvrij locatie) en met de verschuldigde overdrachtsbelasting!

NB. Het woonschip ligt nu nog in het Westerdok te Amsterdam afgemeerd!

Specificaties Woonschip *Kleine Pleun*, gereed voor bewoning, met erfpacht-ligplaats bij het Sluishuis op IJburg, unieke kans om op het water te wonen naast dit iconische gebouw! :

Casco: Staal Afmeting: 25.00 x 5.00 m Aantal kamers: 3 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 104 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 55WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars