Woonschip

Woonschip in Amsterdam €575.000 k.k.

Wie droomt van wonen op een fraai schip met een unieke ligplaats aan het Buiten-IJ, kan die wens nu in vervulling zien gaan! Het Sluishuis, dat momenteel verrijst naast IJburg-Steigereiland, is een nieuw wooncomplex met allure en nu al een van Amsterdams meest iconische gebouwen. In het waterlandschap eromheen worden 34 royale ligplaatsen gerealiseerd. Uitsluitend bestemd voor karakteristieke woonschepen die gebaseerd moeten zijn op casco’s van historische scheepsmodellen. Eén van die schepen in aanbouw bieden wij thans te koop aan in combinatie met een ligplaats op een waterkavel in voortdurende erfpacht. Voor dit schip (type: spits) heeft gemeente Amsterdam de omgevingsvergunning reeds afgegeven.

De Libertas stamt uit 1928 en is nu bij scheepswerf Talsma in Franeker halverwege de metamorfose tot ruim en comfortabel woonschip. De ruwbouw is inmiddels achter de rug. Dat heeft geresulteerd in een strak gerenoveerde scheepsromp en een opbouw met een groot terrasdek. Binnenin is het schip volledig geïsoleerd en geheel hol, zodat de ruimte maximaal kan worden benut. Het intimmeren van het interieur en het aanbrengen van de nutsvoorzieningen kan dus van start gaan. Het huidige plan voorziet in onder meer een woonkeuken, grote woonkamer, 3 of 4 slaapkamers, 2 badkamers en diverse andere ruimtes. In dit stadium zijn er echter ook nog mogelijkheden om de indeling naar wens aan te passen. Maar liefst circa 170m2 woonoppervlak staat hiervoor ter beschikking!

Sluishuis ligt direct aan de ring A10 en op 15 minuten van het stadscentrum van Amsterdam. De tram stopt tijdens de spitsuren om de vier minuten voor de deur. Wonen, werken en ontspannen gaan hand in hand in Sluishuis. Winkels, scholen en horecagelegenheden zijn volop in de buurt aanwezig. Ook de natuur is altijd dichtbij. En vanzelfsprekend kunnen watersportliefhebbers hier hun hart ophalen!

Bijzonderheden:
• Waterkavel: 32 x 7m
• Erfpachtcanon circa € 3.000,- per jaar
• Keuze uit verschillende erfpachtconstructies
• Gas, hout en pellets zijn niet toegestaan voor de verwarming

Specificaties Woonschip met ligplaats Sluishuis-promenade 7 te 1086 VA Amsterdam :

Casco: Staal Afmeting: 30x5 m Aantal kamers: 5 Makelaar: AWN Makelaardij Woonoppervlakte: 170 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 63WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars