NIEUW VAREND WOONSCHIP

Zonder Ligplaats €99.500 k.k.

Zeiltjalk 23.23 met CBB

Deze Oostzeetjalk, een traditioneel vrachtschip uit 1899 dat ooit de wateren van Nederland tot en met de Oostzee bevoer, is volledig verbouwd. Ze is nu een zeilend Varend Woonschip om de waterwegen van Europa te bevaren en is geschikt voor zowel de binnenwateren als de kustwateren.

Een van de opvallende kenmerken is de gesloten stuurhut, die het mogelijk maakt om in alle weersomstandigheden comfortabel te varen. Met moderne afstandsbedieningen voor de diverse lieren is het schip eenvoudig te hanteren.

Haar afmetingen zijn ca. 23.23 x 4.58 x 1.30 m. Ze is gebouwd bij Scheepswerf Draaisma te Franeker. Ze is onder andere voorzien van een 120 pk / 88 kW DAF diesel, Ferroli CV op diesel, elektrische boegschroef, Deutz generator, 1x ca. 3000 liter drinkwatertank, 80 liter boiler, 1x ca. 300 liter vuilwatertank. De doorvaart hoogte is ca. 21,00 m en ca. 3,45 m met gestreken mast en als de mast is verwijderd zelfs ca. 3,20 m. De kruissnelheid is ca. 5 knopen bij 1400 RPM.

Het schip is geisoleerd met glaswol en steenwol. Het interieur van de tjalk is ruim en kan door de nieuwe eigenaar naar eigen wens worden aangepast. De salon biedt uitzicht op de omgeving. Het achteronder is een 2-persoons hut met toilet. Verder naar voren is het eenvoudige kombuis en 1 hut met een met een 2-persoons bed en een stapelbed. De badkamer is voorzien van wasbak en douchecabine. Er is een aparte toiletruimte met wasbakje. De gastenhut heeft een 2-persoons bed met daarvoor een ruime berging/werkplaats. De stahoogte is in de stuurhut (ca.) 1,84 m, in de salon (ca.) 1,90 m, in het kombuis / keuken (ca.) 1,91 m, in de gang / corridor (ca.) 1,88 m, in de hut (ca.) 1,89 m, in de badkamer (ca.) 1,87 m, in het toilet (ca.) 1,75 m, in de hut (ca.) 1,91 m, voor (ca.) 1,95 m, in het achteronder (ca.) 1,88 m en in het toilet (ca.) 1,82 m.

Het schip biedt een ongeëvenaarde hoeveelheid ruimte voor een leven op het water.

Specificaties Zeiltjalk 23.23 met CBB :

Casco: Staal Afmeting: 23.23 x 4.58 x 1.30 m Aantal kamers: Makelaar: Doeve Makelaars Woonoppervlakte: m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD ZONDER LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 28WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars