VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD Woonboot

Woonboot in Amsterdam

Aan de Silodam, met zicht op de Oude Houthaven en Pontsteiger, ligt het stoere woonschip *CALIDRIS*, een voormalige sleepboot/werkschip dat is opgebouwd als dubbeldeks woonschip. Een unieke woonschip op een unieke locatie!

Van de geschiedenis van de CALIDRIS is helaas niet zoveel bekend, het is een klassieke sleepbootromp waarop een nieuwe opbouw is geplaatst. De afmetingen zijn 23.14 x 4.30 m, het schip is helemaal ingericht voor permanente bewoning en heeft geen motor. Op de begane grond is een ruime woonkamer met open keuken en een mooie ronde roef waarin de eetkamer, de entree is in een ruime hal die met dubbele deuren van het woongedeelte is gescheiden. Er is een fijn beschut achterdek.

Vanuit de woonkamer gaat een trap naar beneden alwaar twee slaapkamer en een badkamer. Vanaf de steiger is het bovendek bereikbaar via een gegalvaniseerde trap, hier is een derde slaapkamer met eigen douche/toilet en heel veel dekruimte met spectaculair uitzicht. De huidige eigenaren hebben deze derde slaapkamer als B&B in gebruik gehad.

Het vloeroppervlak bedraagt ca. 106 m2 en er  is ca. 48 m2 buitenruimte. Het jaarlijkse liggeld bedraagt ca. € 1.350,-- per jaar. Er is geen overdrachtsbelasting verschuldigd!

Het schip is in 2017 voor het laatst naar de werf geweest, uiteraard mag een koper het schip laten keuren. Verkoper garandeert dat het aan de verzekeringseisen voldoet.

Verwarming geschiedt dmv. een EKO-Pellet CV-systeem, op de ligplaats zijn verder aansluitingen aanwezig op water, elektra, kabel/telefoon en internet.

Het woonschip ligt samen met een buurschip haaks op de wal afgemeerd aan een royale gegalvaniseerde steiger.

Uiteraard mag er een bijboot worden afgemeerd, er is een open verbinding met het IJ en het Noordzeekanaal.

Specificaties Aan de Silodam, met zicht op de Oude Houthaven en Pontsteiger, ligt het stoere woonschip *CALIDRIS*, een voormalige sleepboot/werkschip dat is opgebouwd als dubbeldeks woonschip. Een unieke woonschip op een unieke locatie! :

Casco: Staal Afmeting: 23.14 x 4.30 m Aantal kamers: 5 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 106 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 61WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars