VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD Waterwoning

Waterwoning in Amsterdam

Degelijk gebouwde, luxe waterwoning  op een superlocatie in het hart van Amsterdam, het is een uniek object!!

Op een heerlijk zonnige locatie, aan de Oudeschans 26 K, met uitzicht op de Montelbaanstoren, nabij het Waterlooplein, de Nieuwmarkt en het Centraal Station, ligt de drijvende woning genaamd *ORLY*. De basis is een betonnen casco dat is gebouwd voor het Amerikaanse leger waarop een gemetselde stenen opbouw is geplaatst.  De  recentelijk geheel verbouwde woning heeft een fantastisch, fraai gedetailleerd interieur en biedt netto ruim 227 m2 aan woonoppervlak. De waterwoning ligt afgemeerd naast een terrasboot met ca. 65 m2 oppervlak waarop een beschutte, groene oase en de entree.

Binnenkomst via een inpandig portiek en een grote, open hal met garderobe, gastentoilet en de trap naar beneden. De ruime woonkamer is mooi licht, heeft een sfeervolle design openhaard en openslaande deuren naar een terrasje.  De half open keuken is modern en voorzien van een RVS fornuis met inductiekookplaat en elektrische oven, ingebouwde magnetron, stoomoven, vaatwasser, koelkast en vriezer. Vanuit de keuken is er via de doorkijk openhaard zicht op de woonkamer. De grote eetkamer heeft eveneens openslaande deuren naar een terrasje en heeft uitzicht op de Montelbaanstoren.  De gehele begane grond is voorzien van mooie, brede eikenhouten vloerdelen, leuk detail is het beloopbare glasraam in de vloer boven de benedengang. De afwerking is uitstekend met gebruikmaking van moderne materialen.

Via de fraaie trap bereik je de onderbouw met een hal en en lange gang waarin enkele vaste kasten. De master bedroom is ruim en heeft aan één zijde een open kastenwand. Via twee doorgangen is een garderobe in de punt bereikbaar.

Er is een waskamer met opgestelde wasmachine en droger. De luxe badkamer heeft een inloopdouche, ligbad, toilet en een dubbel badkamermeubel. Er is een fijne kastenkamer met kasten vv. spiegeldeuren en open kleding schappen. Een logeer- of kinderkamer waarin momenteel twee éénpersoonsbedden en tot slot nog een royale tweepersoons slaapkamer. In de onderbouw zijn patrijspoorten aanwezig en zijn fraaie elementen van het betonnen casco in het  interieur zichtbaar gelaten.

De dekschuit die tussen de kade en de waterwoning ligt biedt een beschut terras enkele bergkasten en is vanaf het voorjaar een oase van groen. Het dak van de woning is recentelijk voorzien van sedum beplanting, beter voor het milieu, fijner om te zien en voornamelijk een extra isolatievoorziening. Sedum behoeft vrijwel geen onderhoud behalve een beetje afknippen aan de randen als het te lang groeit.

Deze drijvende woning is vrijgesteld van overdrachtsbelasting en kan tot max. 90 procent met hypotheek worden gefinancierd.

Specificaties Degelijk gebouwde, luxe waterwoning op een superlocatie in het hart vanAmsterdam, het is een uniek object!! :

Casco: Beton Afmeting: 26.00 x 7.00 m Aantal kamers: 6 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 227 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 71WATERWOON NIEUWS


 • Mogelijkheden voor financieren woonboot snel duidelijk met gratis hypotheekgesprek

  Creatieve en alternatieve woonvormen krijgen steeds meer aandacht. En wonen op het water is een...

  LEES MEER

 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars