VERKOCHT Woonschip

Woonschip in Amsterdam

Op zoek naar betaalbare woonruimte op het water? Dit is je kans! Het woonschip *BUSSUM V* met ligplaats aan de Amsteldijk 731A is te koop

De *BUSSUM V* is een mooi woonschip van 21.96 x 4.00 m, dat in de Amstel ligt afgemeerd tussen een grote woonark en een kleiner woonscheepje. Hierdoor ervaar je de plek als  rustig terwijl je in de gezellig drukke Berlagebuurt ligt. Vaak kun je daardoor gebruik maken van het heerlijk zonnige en beschutte dekterras. Ook wordt er vanaf de boot in de Amstel gezwommen vanaf het achterdek plons je via een ladder zo het water in.

Het interieur is prachtig licht door de grote ramen en dakramen het is echt heerlijk wonen! De entree is in het stuurhuis (7 m2), via een trapje kom je in de woning. In de achterroef is een ruime slaapkamer met vast tweepersoonsbed. Via een gang met vaste kast kom je in de ruime woonkamer van ca. 35 m2 met helemaal voorin de half open keuken op een iets verhoogde vloer en een bijkeuken/berging onder het voordek. De keuken heeft een eenvoudig, U-vormig keukenblok met 4-pits gaskooktoestel,  vaatwasser en koelkast.  In het dak boven de keuken is een hele grote hardhouten koekoek aanwezig en er is een (nood)uitgang naar het voordek.

Vanuit de gang is de ruime badkamer bereikbaar met ligbad, separate douche, wastafel, toilet en opstelplaats voor de wasmachine. Het totale woonoppervlak bedraagt 66,7 m2 en wordt centraal verwarmd dmv. een NEFIT HR combi-CV uit 2014.

Vanaf deze locatie zijn o.a. de Pijp met z’n vele restaurants en cafe’s en het Martin Luther Kingpark op loopafstand.

Het schip is in 2017 voor groot onderhoud naar een werf geweest, het vlak is vrijwel geheel gedubbeld. Het is verzekerd bij EOC, dè schepenverzekeraar. Uiteraard mag het voor een keuring naar een werf worden getransporteerd, verkoper garandeert dat het onderwatercasco aan de verzekeringsnormen zal voldoen en betaalt eventuele reparatiekosten. De ligplaatsvergunning wordt voor onbepaalde tijd afgegeven, op de ligplaats zijn zelfstandige nutsaansluitingen aanwezig. Het jaarlijks liggeld bedraagt € 1.170,--

Wie viert volgend jaar het honderdjarige bestaan van dit fijne woonschip?

Specificaties Op zoek naar betaalbare woonruimte op het water? Dit is je kans! Het woonschip *BUSSUM V* met ligplaats aan de Amsteldijk 731A is te koop :

Casco: Staal Afmeting: 21.96 x 4.00 m Aantal kamers: 3 Makelaar: Capaan Falkeisen Woonoppervlakte: 66,7 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 4WATERWOON NIEUWS


 • Mogelijkheden voor financieren woonboot snel duidelijk met gratis hypotheekgesprek

  Creatieve en alternatieve woonvormen krijgen steeds meer aandacht. En wonen op het water is een...

  LEES MEER

 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars