WATERVILLA

Watervilla in Vijfhuizen €700.000 k.k.

Ontsnap aan de drukte van de stad en vind jouw oase van rust net buiten Haarlem en vlak bij Amsterdam. Deze luxe watervilla aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer werd in 2004 gebouwd door Spruyt Waterwoningen, een werf die bekendstaat om woonarken van uitstekende kwaliteit. Dat betekent comfortabel en zorgeloos woonplezier op het water!

Een royale vide zorgt ervoor dat alle ruimtes op de twee etages harmonieus samenvloeien, terwijl grote raampartijen en dakvensters overal een zee van licht binnenlaten. In de grote living is het met airconditioning en een openhaard in alle seizoenen goed vertoeven. Het fascinerende uitzicht over de Ringvaart en de daarachter gelegen Molenplas en Meerwijkplas heb je er altijd bij. Vooral in de zomer als de schuifpuien naar het terras aan het water wijd open staan, is het volop genieten. Er zijn twee aanlegmogelijkheden voor een pleziervaartuig langszij en wat te denken van de uitnodigende, op hout gestookte hottub die hier staat, relaxter kan het niet!

De open keuken met diverse inbouwapparatuur biedt dankzij de U-vorm veel werkruimte. Hier staat ook een mooie houtkachel die ter overname wordt aangeboden. Op de benedenetage met vloerverwarming liggen de grote ouderslaapkamer en twee kleinere slaapkamers aan weerszijde van een ruime hal. Daartussen is de badkamer met whirlpool-ligbad, inloopdouche en een wastafelmeubel. Het toilet met fontein bevindt zich separaat naast de badkamer. Verder is er op deze verdieping nog een technische ruimte waar ook de wasmachine en droger hun plek kunnen hebben. In de fijne oevertuin vind je een ruim hardhouten terras en een vrijstaande houten berging.

Op energiegebied is deze waterwoning klaar voor een duurzame toekomst. Verwarming geschiedt met een elektrische cv-installatie uit 2021 die tevens is voorbereid op de aansluiting van een warmtepomp. Voor de warmwatervoorziening is er een elektrische geiser met ondersteuning van heatpipes op het dak ten behoeve van een 120 liter zonneboiler. Zo leef je niet alleen comfortabel, maar ook milieubewust.

In Vijfhuizen woon je landelijk in stedelijk gebied. Het dorp biedt voorzieningen zoals een supermarkt, basisonderwijs, kinderopvang, huisartsen en sportvelden. In de directe omgeving zijn volop mogelijkheden voor recreatie en ontspanning in de natuur, waaronder de Molenplas en het Haarlemmermeerse Bos met zijn golfbaan. Voor nog uitgebreidere faciliteiten en vertier liggen Haarlem, Heemstede en Hoofddorp binnen handbereik.

Ontdek de unieke charme van wonen op het water en maak vandaag nog een afspraak voor een bezichtiging van deze prachtige watervilla.

Bijzonderheden:

 • Oevertuin met vrijstaande houten berging
 • Terras aan het water met hottub
 • Aanmeermogelijkheden voor pleziervaartuigen

Specificaties Ringvaart-Cruquiusdijk 220 te 2141 EW Vijfhuizen :

Casco: Beton Afmeting: 15.79 x 6.04 m Aantal kamers: 4 Makelaar: AWN Makelaardij Woonoppervlakte: 163 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 71WATERWOON NIEUWS


 • Mogelijkheden voor financieren woonboot snel duidelijk met gratis hypotheekgesprek

  Creatieve en alternatieve woonvormen krijgen steeds meer aandacht. En wonen op het water is een...

  LEES MEER

 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars