• Woonboten in Amsterdam

  DOOR DE WATERWONEN REDACTIE

  Al vanaf de 17de eeuw werd er in Amsterdam op boten gewoond. De grachten werden toentertijd nog voornamelijk gebruikt voor goederenvervoer. Het leven aan boord was heel eenvoudig, vaak geen vrijwillige keuze, maar dus geen onbekend fenomeen.
   

  In de vorige eeuw verloren de grachten meer en meer hun vervoersfunctie. Oude pakhuizen werden omgebouwd tot chique appartementen. De aken en pramen waarmee die pakhuizen werden bevoorraad bleven echter liggen en zo ontstond langzaam maar zeker een nieuwe wijze van wonen. Voorbeelden van de eerste echte woonboten liggen er nog steeds, ruim honderd jaar historie in hetzelfde jasje maar met een heel andere functie.
   

  Na de Tweede Wereldoorlog werden woonboten door de woningnood een steeds meer voorkomend verschijnsel. Ook in de jaren zestig bleef wonen op het water populair. Het werd gezien als een symbool van een alternatieve en vrijheidslievende levensstijl.
  Momenteel liggen er circa 2.500 woonboten in Amsterdam met een grote diversiteit aan vormgeving. Van voormalige vrachtschepen in authentieke staat tot opgebouwde stalen of betonnen casco’s. Luxe of eenvoudig uitgevoerd, voor ieder wat wils. Een niet meer weg te denken onderdeel van het Amsterdamse stadsbeeld en een zeer gewilde vorm van wonen.

  DELEN MET

Adverteren op WaterWonen?

Informeer eens naar de vele mogelijkheden om deze specifieke doelgroep te bereiken.

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars