VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD Woonark

Woonark in Amsterdam

Wat een riant uitzicht! En dan ligt deze fijne waterwoning ook nog aan de groene oase van een grandioze tuin. Zo mooi vind je het zelden in Amsterdam!

Als je de sfeervolle woonark Halfland uit 1972 komt bekijken, zie je meteen hoe slim hij destijds gebouwd is. Zo maakt een vide met dakramen de woonkamer extra licht en ruimtelijk en zorgen grote raampartijen op de hoek voor een panoramische blik over de volle lengte van het kanaal. Zicht op prachtige zonsondergangen!

Het royale woonoppervlak is verdeeld over twee etages. Boven, behalve de woonkamer, een grote open keuken voorzien van inbouwapparatuur (vaatwasser, Quooker, koelkast). In de badkamer een bad/douchecombinatie, wastafel, handdoekradiator, ingebouwde kast voor handdoeken en was en een aparte ruimte voor het toilet met fontein. Keuken, woonkamer en badkamer hebben vaste kastruimten. Boven de keuken is een grote bergzolder, bereikbaar met een vlizotrap.

Beneden zijn twee/drie slaapkamers waarvan de grootste thans gedeeltelijk is ingericht als kantoor/werkkamer. Vanuit de slaapkamer geeft een deur toegang tot de omlooprand aan de kanaalzijde. Aangrenzend  aan de slaapkamer is het tweede toilet met fontein. Een andere deur geeft toegang tot de inloopkast voor kleding. Ook op deze etage zijn meerdere ingebouwde kasten. Een berging met de cv-installatie, KSB pomp en een werkbank is bereikbaar via een deur aan de terraszijde.

De woonark ligt aan een groot hardhouten terras (op het zuiden) met daarvoor de prachtige, grote tuin, die door de huidige eigenares is aangelegd. Zeker 200 verschillende planten zorgen voor een lange en gevarieerde bloeitijd. De grond wordt gehuurd van de gemeente Amsterdam. Hier kun je volop genieten van je privacy in een weelde aan groen!

De verstilde Zeeburgerdijk (want voor wandelaars en fietsers) in het stadsdeel Oost waar de ark ligt, is een rustige buurt met veel water en natuur. Het tegenoverliggende Flevopark is een van de mooiste parken van Amsterdam met kleine paadjes tussen de bomen en een natuurlijke plas. In het aangrenzende Flevoparkbad wordt binnenkort ook een binnenbad gerealiseerd. In een andere hoek van het park is een tennisclub gevestigd. Twee bruggen over en je bent in het vogelrijke Waterland.                             
Maar ook de stedelijke dynamiek is snel op te zoeken. De Javastraat (het nieuwe outgoing centrum met een grote variatie aan restaurantjes en bars) is 8 minuten lopen. Studio K heeft een mooi filmaanbod en is vlakbij. Naar het stadscentrum fiets je in 10 minuten, er zijn uitstekende OV-verbindingen en met de auto ben je snel op de ring A10. Parkeren (met een bewonersvergunning) kan op de Flevoparkweg  waar vrijwel altijd een plaats te vinden is.

Deze superfijne woonark en zijn geweldige ligplaats moet je met eigen ogen gezien hebben!

Bijzonderheden:

Geweldig uitzicht
Zeer grote tuin op het zuiden met veel privacy
Vrijstaande houten schuur, inpandige berging en zolder
Groot hardhouten terras op het zuiden

Specificaties Zeeburgerdijk 557 te 1095 AE Amsterdam :

Casco: Beton Afmeting: 9,30 x 7,20 m Aantal kamers: 3 Makelaar: AWN Makelaardij Woonoppervlakte: 96 m2

DELEN MET

OVERIG AANBOD MET LIGPLAATS IN DEZE PRIJSKLASSE Aantal objecten 55WATERWOON NIEUWS


 • Drijvend wonen op water en land

  Nieuwe vergezichten. Drijvend wonen slaat niet alleen aan op het water maar kan ook op...

  LEES MEER

 • Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk

  Schoonschip is een drijvende woonwijk in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ...

  LEES MEER

 • Verkoop waterkavels in Amsterdam

  Rondom het Sluishuis project, met o.a. mooie woningen, exclusieve appartementen en riante terrassen in Amsterdam,...

  LEES MEER

 • De geWoonboot

  "Gezonder werken, wonen en leven, met de geWoonboot laten we zien hoe dat kan en...

  LEES MEER

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars