• Woonboot van het jaar

  DOOR DE WATERWONEN REDACTIE

  In 2015 werd de eerste keer een verkiezing georganiseerd waarbij woonboten in het zonnetje gezet werden. In februari van dat jaar werd de “Woonboot van het jaar 2014” gekozen. Dat was de start van een traditie, vervolgens werd in 2016 vanzelfsprekend een Woonboot van het jaar 2015 gekozen. En nu in 2017 was er de uitslag van de verkiezing Woonboot van het jaar 2016.

  Op de website Woonbootvanhetjaar.nl is te lezen:

  Waarom een Woonboot van het jaar verkiezing?

  “Bouw- en architectuurprijzen waren er voldoende. Maar geen van de bestaande prijzen bood een podium voor de woonboot, hoewel die heel specifieke mogelijkheden biedt die om een eigen waardering vragen. Zoals de inzet van water, wind en beweging, een vrijstaande woning waar je vaak moet woekeren met ruimte, energie en/of geld, waar je huis verandert met de seizoenen, met bijzondere mogelijkheden. Architect voor land en water Bob Ronday vond dat er een Woonboot van het Jaar-verkiezing zou moeten zijn, als stimulans voor meer goede architectuur op het water. Hij kwam in gesprek met VLOT (de glossy die iedere woonbootbewoner kosteloos aan boord bezorgd krijgt) en nog datzelfde jaar werd de eerste verkiezing georganiseerd.”

  Bij de organisatie van VLOT kwamen evenals in voorgaande jaren weer prachtige inzendingen binnen. Er werden drie woonboten genomineerd door de jury, bestaande uit Bob Ronday (architect voor water en land), Mark van Ommen (waterprojectontwikkelaar), Ingeborg van Lieshout (copywriter architectuur/design en woonschipbewoner), Peter de Winter (hoofdredacteur ArchitectuurNL en Bouwwereld) en Renate Meijer (uitgever en hoofdredacteur VLOT).

  Op vrijdag 12 mei 2017 vond de bekendmaking en uitreiking plaats in Amsterdam op een toepasselijke locatie, aan boord van de Salve, het schip van Nautiek Vaaropleidingen. De aanwezige genodigden waren in een prettige sfeer getuige van het bekend maken van de winnaar, met als presentatrice Marianne Zwagerman.

  Varend woonschip Robbedoes werd als Woonboot van het jaar 2016 gekozen. Een voormalig vrachtschip uit 1960, een zogeheten Kempanaar, dat 21 meter ingekort werd en prachtig verbouwd werd tot woonschip.

  De andere genomineerden waren de woonark Dolfijn en het nieuw gebouwde woonschip B18. Het publiek mocht ook een stem uitbrengen, het resultaat daarvan was een publieksprijs die ontvangen werd door de eigenaren van de woonark.

  DELEN MET

Adverteren op WaterWonen?

Informeer eens naar de vele mogelijkheden om deze specifieke doelgroep te bereiken.

Onze gecertificeerde WaterWonen makelaars